自考/成教档案服务:档案托管、死党激活、档案查询、档案托管
首页 电子商务 《大学英语(4)》成教课程原题及答案

《大学英语(4)》成教课程原题及答案

本书作为带有河南财经政法大学电子商务专业特色的基础英语教材,使用对象主要是成人教育本科阶段的学生,同时也可供其他经贸院校以及希望学习经贸英语的学习者使用。全书共10课,每课包括课文、词汇、注释、练习、练习参考答案,以及课文译文。

《大学英语(4)》成教课程原题及答案 图1

一、学习记录
1.The trade unions in this industry are [_] any reduction in wages.
A.objecting against
B.opposed to
C.reacted to
D.resisting against
答案:B

2.The writer of this text, Henry Graham Greene, is a well-known [_] novelist.
A.American
B.France
C.English
D.Spanish
答案:C

3.Eating too much fat can [_] heart disease and cause high blood pressure.
A.attribute to
B.attend to
C.contribute to
D.devote to
答案:C

4.Amy Taylor was [_] both as a drama critic and as a poet.
A.subtle
B.progressive
C.eminent
D.plausible
答案:C

4.Which is not the expression of being unconventional?
A.strange
B.queer
C.peculiar
D.common
答案:D

5.Which is not the expression of positive attitudes toward other people?
A.gracious
B.good
C.kind
D.hate
答案:D

6.To his disappointment, the opinion he had stuck [_] out wrong.
A.to turn
B.to turned
C.to be turned
D.to be turning
答案:B

7.The notice hanging on the front wall is meant to [_] the unwanted visitors, especially at working hours.
A.keep out
B.keep in
C.keep from
D.keep up
答案:A

8.You should have your eyes tested every year in case the [_]of your spectacles need changing.
A.lenses
B.glass
C.glasses
D.lense
答案:A

9.Joseph was very lucky [_] with his life; he almost did not get out of the room.
A.to escape
B.to have escaped
C.to be escaping
D.to be escaped
答案:B

10.Some doctors were sent to the front where medical workers were [_]
A.in great need
B.in desperate need of
C.needed great
D.needed in
答案:A

11.I have kept that picture [_] I can see it every day as it always reminds me of my university days in London.
A.where
B.when
C.why
D.if
答案:A

12.Which expression does not belong to the types of Employment?
A.full-time
B.part-time
C.volunteering
D.lay off
答案:C

13.It has been proposed that we [_] our decision until the next meeting.
A.delay
B.delayed
C.delaying
D.to delay
答案:A

14.Once our chickens started laying eggs, we had such a [_]of eggs that we were giving many away to our neighbors.
A.output
B.lots
C.surplus
D.many
答案:C

15.Which of the following is not the expression of goods’ material and texture?
A.wood
B.paper
C.plastic
D.round
答案:D

16.The temperature [_] greatly; the days were very hot, the nights very cold.
A.changed
B.altered
C.varied
D.reflected
答案:C

17.We expect Mr. White will [_] Class One when Miss Jane retires.
A.take over
B.take up
C.take off
D.take to
答案:A

18.Televisions enable us to see things happen almost at the exact moment [_].
A.which they are happening
B.they are happening
C.which they happen
D.they have happened
答案:B

19.How many main Chinese cuisines are there?
A.4
B.6
C.7
D.8
答案:C

20.Their distribution is also [_], sometimes, widely spaced, in places, closely packed together.
A.various
B.alternative
C.variable
D.conventional
答案:C

21.Which dynasty did the event of Burning Books and Burying Confucian Scholars Alive happen?
A.Qin
B.Qing
C.Tang
D.Ming
答案:A

22.Before moving to another city, Amy [_] of the house and the furniture.
A.disposed
B.discard
C.regard
D.disappoint
答案:A

23.The [_] problem of bring a space ship back from the moon has been solved.
A.technical
B.technological
C.technique
D.technology
答案:A

24.Which is not English superstition below?
A.fengshui
B.astrology (星占学)
C.horoscope (星相学)
D.The black cat
答案:A

25.Which expression is not related to biotechnology below?
A.DNA
B.mutation
C.microbiology
D.Art
答案:D

26.Some companies have introduced flexible working time with less emphasis on pressure [_]
A.than more on efficiency
B.and more on efficiency
C.and more efficiency
D.than efficiency
答案:B

27.By cutting down trees we [_] the natural home of birds and animals.
A.harm
B.hurt
C.injure
D.damage
答案:D

28.Your examination results were quite satisfactory, but [_] if you had spent less time in playing football?
A.wouldn’t they have been better
B.wouldn’t they be better
C.won’t they have been better
D.won’t they be better
答案:A

29.Where did Words worth’s sister see the daffodils?
A.In Keswick
B.Beside Ullswater
C.beside Dove cottage
D.In Grasmere
答案:B

30.You are not helping your child if you try to [_] him from every danger.
A.avoid
B.shield
C.deed
D.should
答案:B

31.Which work below was not written by Roald Dahl?
A.James and the Giant Peach
B.Charlie and the Chocolate Factory
C.The Landlady
D.The Adventure of Tom Sawyer
答案:D

32.If you( ) be in time for the early bus, be sure to get up before five o’clock in the morning.
A.are to
B.are about to
C.are going to
D.are due to
答案:B

33.Which is not Kate Chopin’s work below?
A.Desiree’s Baby
B.The Story of an Hour
C.The Storm
D.Gone with the Wind
答案:D

34.The trade agreement between the two countries will [_] next year.
A.adjoin
B.expire
C.boost
D.concede
答案:B

35.Which is not the expression of daydreaming / fantasizing?
A.daydreaming
B.fancy
C.practical
D.dream
答案:C

36.Modern [_] perhaps causes more problems than it solves.
A.technique
B.technology
C.tactics
D.tendency
答案:B

37.The thieves [_] the waste paper all over the room while they were searching for the diamond ring.
A.scattered
B.burned
C.washed
D.fetched
答案:A

unit 1

一、单选题
1、A group of sharks were ________ off the coast earlier this month.
A.spotted
B.sported
C.spouted
D.spoofed
答案:A

2、We guarantee prompt _______ of goods.
A.delivery
B.arrival
C.carriage
D.service
答案:A

3、At least 76 people died when a Sibir Airlines Tu-154 ________ into the sea about 180 kilometers from the Russian resort of Sochi on Thursday.
A.dropped
B.jumped
C.plunged
D.declined
答案:C

4、Most nurses are women, but in the higher ranks of the medical profession women are in a ________
A.scarcity
B.minority
C.minimum
D.shortage
答案:B

5、In the very height of the afternoon blaze they saw a horseman on the crest of a hill, watching them ________ through glasses.
A.intently
B.intentionally
C.intensively
D.extensively
答案:A

6、In today’s business world, having a solid Internet ________ is critical to success.
A.presence
B.absence
C.present
D.accent
答案:A

7、A ________ to this problem is expected to be found before long.
A.result
B.response
C.settlement
D.solution
答案:D

8、Online courses require students to make decisions ________ on facts as well as experience.
A.to base
B.basing
C.based
D.being based
答案:C

9、No sooner had we set out ________ a storm began.
A.then
B.than
C.when
D.and
答案:B

10、It’s probably that awful music ________ wakes me up every morning.
A.that
B.which
C.what
D.as
答案:A

11、As he ________ the conclusion, he lost the good chance to earn more money.
A.came to
B.arrived at
C.leaped to
D.reached
答案:C

12、Last year, the crime rate in Chicago has sharply ________.
A.declined
B.lessened
C.descended
D.slipped
答案:A

13[单选题,6.2分]
Are there any _____on the farm?
A.horse
B.chick
C.chicken
D.duck
答案:C

二、多选题
14. Look! The kites in the sky are in different ______.
A.sizes
B.colors
C.price
D.name
答案:AB

15、 How many _____are there in the international village?
A.Chinese
B.Americans
C.American
D.Chineses
答案:AB

16、Look, there are so many ______here.
A.food
B.dish
C.waiters
D.people
E.water
答案:CD

unit 2

一、单选题
1、The travel company had ________ three aircraft for their holiday flights.
A.rented
B.leased
C.chartered
D.let
答案:C

2、He was knocked down by a car and badly ________.
A.injured
B.damaged
C.harmed
D.ruined
答案:A

3、John left his hometown ten years ago, never ________.
A.to return
B.returned
C.returning
D.will return
答案:A

4、Last year, the crime rate in Chicago has sharply ________.
A.declined
B.lessened
C.descended
D.slipped
答案:A

5、The Argentine icebreaker Almirante Irizar, which left Buenos Aires on Tuesday, is expected to join the South African rescuers within 10 days to clear a path for the ________ ship to leave.
A.tramped
B.trapped
C.wrapped
D.snapped
答案:B

6、They all objected ________ the meeting off.
A.to put
B.putting
C.to putting
D.put
答案:C

7、As he ________ the conclusion, he lost the good chance to earn more money.
A.came to
B.arrived at
C.leaped to
D.reached
答案:C

8、It’s probably that awful music ________ wakes me up every morning.
A.that
B.which
C.what
D.as
答案:A

9、In the smoke and dust and darkness, people ________ to one another grabbing hands and linking arms, they formed a human chain that made its way down stairwells and corridors and out into the sunlight of an unthinkable day.
A.reaching up
B.reaching down
C.reaching for
D.reaching out
答案:D

10、U.S. stocks pared back ________ losses Wednesday after the Federal Reserve said the economy was “sluggish” even before last week’s terrorist attacks.
A.descending
B.abrupt
C.downhill
D.steep
答案:D

二、多选题
11、 When she______ America, she suddenly felt lonely.
A.arrived in
B.got
C.reach out
D.reached
答案:AD

12、Do you know the woman _______?
A.over there
B.there
C.here
D.at there
E.at here
答案:ABC

13、After playing football for a long time, the students took _____ rest.
A.a few minute’s
B.a few minutes’
C.several minutes’
D.a little minute’s
E.a little minutes’
答案:BC

14、Would you like to give me______, please?
A.a cup of tea
B.two cup of tea
C.two cup
D.two cups of tea
E.cup of tea
答案:AD

unit 3

一、单选题
1、He wants to be ________ Newton and Einstein.
A.a great scientist as
B.as great a scientist as
C.as a great scientist as
D.such a great scientist as
答案:D

2、Yesterday Ariel Sharon ordered Israeli tanks to roll back from Palestinian towns in the West Bank in a move _________ to please the visiting U.S. vice-president, Dick Cheney.
A.calculated
B.computed
C.attempted
D.estimated
答案:A

3、The work in the office was ________ by a constant stream of visitors.
A.confused
B.hampered
C.reversed
D.perplexed
答案:B

4、It’s a very beautiful village where Cindy and Tony live but it’s very ________.
A.out of the way
B.the way
C.by the way
D.on the way
答案:A

5、When people are segregated in ________ workshops, they miss out on the opportunities of interacting, working in a meaningful job and being part of the community at large.
A.shielded
B.sheltered
C.hidden
D.concealed
答案:B

6、A ________ to this problem is expected to be found before long.
A.result
B.response
C.settlement
D.solution
答案:D

7、I’ve never been to Paris, but it’s the place __________.
A.where I’d like to visit
B.in which I’d like to visit
C.I most want to visit
D.that I want to visit it most
答案:C

8、No sooner had we set out ________ a storm began.
A.then
B.than
C.when
D.and
答案:B

9、Ever since the invention of television there hasn’t been anything as begging to become a ________ as the Internet.
A.means
B.medium
C.material
D.media
答案:B

10、A good test for this value is to apply ________ I call the “Integrity Triangle”.
A.that
B.which
C.what
D.when
答案:C

二、多选题
11、The sign “NO PHOTO” means that you cannot_______.
A.take pictures
B.bring in pictures
C.take photos
D.buy any photo
E.sell any photo
答案:AC

12、My father lived in _____ for some ten years.
A.city Beijing
B.the city of Beijing
C.Beijing
D.the Beijing
E.the Beijing city
答案:BC

13、How many______ do you have next term?
A.lessons
B.subjects
C.days
D.class
E.month
答案:AB

14、Before ________ the road, please look both sides.
A.crossing
B.crossed
C.going across
D.across from
E.across
答案:AC

unit 4

一、单选题
1、A group of sharks were ________ off the coast earlier this month.
A.spotted
B.sported
C.spouted
D.spoofed
答案:A

2、__________ when she started complaining.
A.Not until had he arrived
B.No sooner had he arrived
C.Hardly had he arrived
D.Scarcely did he arrive
答案:C

3、Once environmental damage _________, it takes many years for the system to recover.
A.has done
B.is to do
C.does
D.is done
答案:D

4、Autumn’s parents didn’t permit her to date and insisted Autumn ________ Japanese school on Saturdays.
A.attend
B.attends
C.attending
D.to attend
答案:A

5、They are a reminder that great powers should steer ________ small wars and concentrate on strategic tasks which maximize long-term benefit to themselves and the world.
A.clear of
B.lack of
C.far away
D.clear up
答案:A

6、He ________ the door and ripped the top part of some sort of hinge.
A.pulled on
B.pulled up
C.pulled out
D.pulled down
答案:A

7、You ________ him about this since he could find out for himself.
A.needn’t tell
B.need tell
C.need have told
D.needn’t have told
答案:D

8、Being in no great hurry, _____________.
A.we went the long route with scenery
B.the long, scenic route was our preference
C.we took the long, scenic route
D.our preference was taking the long, scenic route
答案:C

9、The _______ of human knowledge are being pushed further.
A.boundaries
B.limits
C.borders
D.edges
答案:A

10、Phyllis ______ influenza when she was in New York.
A.came out with
B.came down with
C.came up with
D.came to terms with
答案:B

11、People in America eat much ______.
A.coffee
B.onions
C.beef
D.iced water
答案:C

二、多选题
12、John is very happy to have a _______ training.
A.two weeks
B.two-week
C.two month
D.two-month
E.two days
答案:BD

13、They are from ______.
A.Germany
B.Germans
C.German
D.Japan
答案:AD

14、 He is a good man, but he can be really bad-tempered_______.
A.time
B.at times
C.in time
D.sometimes
答案:BD

unit 5

一、单选题
1、Did you notice the cute boy ________ away?
A.took the candy and run
B.take the candy and run
C.taking the candy and run
D.when taking the candy and running
答案:B

2、She didn’t _______ me for returning the wallet that I found.
A.so much as thank
B.so much as to thank
C.as much as thanking
D.so much as thanking
答案:A

3、Can you imagine what life will be like in ______ time?
A.20 years’
B.20 year
C.20-years’
D.20-years
答案:A

4、—Do you like ______?
—No. I prefer rose, the colour of your dress.
A.orange
B.oranges
C.carrot
D.carrots
答案:A

5、Tom’s parents returned to find him ______ a goose over an open fire in the backyard.
A.roasting
B.burning
C.baking
D.toasting
答案:A

6、Your hair wants _______. You’d better have it done tomorrow.
A.cut
B.to cut
C.cutting
D.being cut
答案:C

7、Will he limit himself _______ that the enterprise is approved?
A.to see
B.for seeing
C.to seeing
D.on seeing
答案:C

8、______ is known to all, too much stress can cause mental disease.
A.Which
B.It
C.As
D.That
答案:C

9、He was so angry that he just couldn’t ________ from telling them what he thought.
A.hold off
B.hold on
C.hold back
D.hold up
答案:C

10、Fred _______ the bag as his by telling what it contained.
A.identified
B.recognized
C.showed
D.said
答案:A

11、I don’t ______ the writer, but I ________ him.
A.know of … know
B.know … know of
C.know … learn
D.learn … know of
答案:B

12、Without water, _________ no plants or animals.
A.there will be
B.there would be
C.there have been
D.there is
答案:B

二、多选题
13、4. Betty likes ______ very much.
A.art
B.music
C.sport
D.science
E.arts
答案:ABD

14[多选题,7.7分] Lin Tao _________ his grandparents last week.
A.called on
B.called for
C.visited
D.called of
答案:AC

unit 6

一、单选题
1、 The oil-tanker is running ________.
A.to the best of its ability
B.of great capacity
C.to capacity
D.at full capacity
答案:D

2、 __________ how to operate a switchboard, I had to ask the office supervisor to show me the correct procedures.
A.Not known
B.Not to know
C.Not knowing
D.Having not known
答案:C

3、He offered to _______ her a hand as the suitcase was too heavy for her to carry.
A.lend
B.help
C.grant
D.loan
答案:A

4、 We’re safer on a train than we would be if we ______ any other way.
A.traveled
B.had traveled
C.travel
D.have traveled
答案:A

5、 If the South had won the war, what is now the United States ________ divided into several countries.
A.will be
B.must have been
C.should be
D.might have been
答案:D

6、 We are _______ at the rapid progress Mark has made in this semester.
A.distinguished
B.astonished
C.annoyed
D.scored
答案:B

7、 __________ before we depart tomorrow, we should have a wonderful dinner party.
A.Had they arrived
B.Would they arrive
C.Were they arriving
D.Were they to arrive
答案:D

8、 I remember _______ to help us if we ever got into trouble.
A.once offering
B.him once offering
C.him to offer
D.to offer him
答案:B

9、 It is strange that you ________ say such a thing.
A.would
B.should
C.will
D.shall
答案:B

10、To keep healthy, we should eat more vegetables and less ______.
A.meat
B.food
C.wine
D.drink
答案:A

11、—Why are you walking to school?
—Because my ______ is broken.
A.radio
B.watch
C.bike
D.bag
答案:C

12、 The captive was ______ in a dungeon.
A.restricted
B.confined
C.controlled
D.restrained
答案:B

二、多选题
13、 I will _________ you some favor.
A.give
B.supply
C.offer
D.need
答案:AC

unit 7

一、单选题
1、 I’ve never been to Paris, but it’s the place __________.
A.where I’d like to visit
B.in which I’d like to visit
C.I most want to visit
D.that I want to visit it most
答案:C

2、 That matter is so _______ that it must not be discussed outside this office.
A.confidential
B.private
C.confident
D.mysterious
答案:A

3、 His _______ change very quickly; one moment he is cheerful, and the next he’s complaining about everything.
A.temper
B.moods
C.feeling
D.sense
答案:B

4、 __________ how to operate a switchboard, I had to ask the office supervisor to show me the correct procedures.
A.Not known
B.Not to know
C.Not knowing
D.Having not known
答案:C

5、 Tom’s parents returned to find him ______ a goose over an open fire in the backyard.
A.roasting
B.burning
C.baking
D.toasting
答案:A

6、Once environmental damage _________, it takes many years for the system to recover.
A.has done
B.is to do
C.does
D.is done
答案:D

7、 The travel company had ________ three aircraft for their holiday flights.
A.rented
B.leased
C.chartered
D.let
答案:C

8、 We guarantee prompt _______ of goods.
A.delivery
B.arrival
C.carriage
D.service
答案:A

9、 It’s probably that awful music ________ wakes me up every morning.
A.that
B.which
C.what
D.as
答案:A

10、 The work in the office was ________ by a constant stream of visitors.
A.confused
B.hampered
C.reversed
D.perplexed
答案:B

二、多选题
11[多选题,7.6分] We finished the work_______.
A.lonely
B.alone
C.by ourselves
D.lone
答案:BC

12、Look! The kites in the sky are in different ______.
A.sizes
B.colors
C.price
D.name
答案:AB

13、 This question is very ______to answer for us.
A.convenient
B.formal
C.difficult
D.formidable
E.unformed
答案:CD

unit 8

一、单选题
1、 With a cry, Peter raised his axe and struck ________, burying it in the dog’s massive head.
A.up and down
B.at stake
C.with all his strength
D.at his best
答案:C

2、 U.S. stocks pared back ________ losses Wednesday after the Federal Reserve said the economy was “sluggish” even before last week’s terrorist attacks.
A.descending
B.abrupt
C.downhill
D.steep
答案:D

3、 You ________ him about this since he could find out for himself.
A.needn’t tell
B.need tell
C.need have told
D.needn’t have told
答案:D

4、 As he ________ the conclusion, he lost the good chance to earn more money.
A.came to
B.arrived at
C.leaped to
D.reached
答案:C

5、 Ever since the invention of television there hasn’t been anything as begging to become a ________ as the Internet.
A.means
B.medium
C.material
D.media
答案:B

6、 He was knocked down by a car and badly ________.
A.injured
B.damaged
C.harmed
D.ruined
答案:A

7、 Online courses require students to make decisions ________ on facts as well as experience.
A.to base
B.basing
C.based
D.being based
答案:C

8、 The Argentine icebreaker Almirante Irizar, which left Buenos Aires on Tuesday, is expected to join the South African rescuers within 10 days to clear a path for the ________ ship to leave.
A.tramped
B.trapped
C.wrapped
D.snapped
答案:B

9、 Autumn’s parents didn’t permit her to date and insisted Autumn ________ Japanese school on Saturdays.
A.attend
B.attends
C.attending
D.to attend
答案:A

10、 That matter is so _______ that it must not be discussed outside this office.
A.confidential
B.private
C.confident
D.mysterious
答案:A

二、多选题
11、—Which class won the match in the end?
—I’m not quite sure. Maybe ______did.
A.Class Two
B.Class three
C.third class
D.Class Three
E.class two
答案:AD

12、 Run home_______.
A.at once
B.just now
C.up to now
D.right now
E.now and then
答案:AD

13、 ________, he is a very honest boy in our class.
A.In fact
B.To begin with
C.Most of all
D.In reality
答案:AD

unit 9

一、单选题
1、 It is strange that you ________ say such a thing.
A.would
B.should
C.will
D.shall
答案:B

2、 It’s a very beautiful village where Cindy and Tony live but it’s very ________.
A.out of the way
B.on the way
C.by the way
D.in the way
答案:A

3、 A group of sharks were ________ off the coast earlier this month.
A.spotted
B.sported
C.spouted
D.spoofed
答案:A

4、 At least 76 people died when a Sibir Airlines Tu-154 ________ into the sea about 180 kilometers from the Russian resort of Sochi on Thursday.
A.dropped
B.jumped
C.plunged
D.declined
答案:C

5、 More than 100 fire-fighters ________ Florida blaze on Monday.
A.fiddled with
B.helped with
C.collided with
D.struggled with
答案:D

6、 They are a reminder that great powers should steer ________ small wars and concentrate on strategic tasks which maximize long-term benefit to themselves and the world.
A.clear of
B.lack of
C.far away
D.clear up
答案:A

7、 Yesterday Ariel Sharon ordered Israeli tanks to roll back from Palestinian towns in the West Bank in a move _________ to please the visiting U.S. vice-president, Dick Cheney.
A.calculated
B.computed
C.attempted
D.estimated
答案:A

8、 A good test for this value is to apply ________ I call the “Integrity Triangle”.
A.that
B.which
C.what
D.when
答案:C

9、 Most nurses are women, but in the higher ranks of the medical profession women are in a ________.
A.scarcity
B.minority
C.minimum
D.shortage
答案:B

10、—Please give me a ______ when you arrive.
—OK. I’ll tell you everything as soon as I get there.
A.ring
B.present
C.hand
D.ride
答案:A

11、 John left his hometown ten years ago, never ________.
A.to return
B.returned
C.returning
D.will return
答案:A

二、多选题
12、The road declines _______ at this point.
A.dramatic
B.sharp
C.dramatically
D.sharpen
答案:BC

13、 An example will ___________ how these objects work together.
A.show
B.show off
C.demount
D.demonstrate
答案:AD

unit 10

一、单选题
1、 What a fantastic journey! It’s worth ______ all my life
A.remembering
B.being remembered
C.to remember
D.to be remembered
答案:A

2、 He craned his neck to get a ____ of the parade.
A.cast
B.glimpse
C.stare
D.glare
答案:B

3、 His nationality isn’t ____ to whether he is a good lawyer.
A.relevant
B.relative
C.reliable
D.real
答案:A

4、 The unemployment figures are not necessarily ____ to the rise in price.
A.regulated
B.related
C.relaid
D.released
答案:B

5、 No attempt has been made to ____ a complete bibliography of these writings.
A.provide
B.secure
C.ensure
D.inform
答案:A

6、 It may be safely ____ that there is no animal life on Mars.
A.assembled
B.assisted
C.assumed
D.assigned
答案:C

7、I remember _______ to help us if we ever got into trouble.
A.once offering
B.him once offering
C.him to offer
D.to offer him
答案:B

8、Race and sex are not relevant ______ whether a person is qualified for the job.
A.to
B.for
C.on
D.with
答案:A

9、 First published in 1927, the chart remains an ______ source for researchers.
A.identical
B.inevitable
C.intelligent
D.indispensable
答案:D

10、 He made ____ to your remarks at the last meeting.
A.progress
B.money
C.reference
D.referee
答案:C

二、多选题
11、It is _______ to your mind, soul, body and your life on the whole that you stay in the present with all your thoughts and feelings.
A.vital
B.important
C.obvious
D.visual
答案:AB

12、He never _________ of visiting the Great Wall.
A.tiring
B.tire
C.tires
D.tired
E.be tired
答案:CD

13、 I think swimming is ______ in summer.
A.a great fun
B.great fun
C.great funs
D.funny
答案:AD

unit 11

一、单选题
1、 -Is this your ________ visit to my hometown, Zunyi?
-No. I’ve been here for many times.
A.one
B.the first
C.first
D.second
答案:B

2、 _________ before we depart tomorrow, we should have a wonderful dinner party.
A.Had they arrived
B.Would they arrive
C.Were they arriving
D.Were they to arrive
答案:D

3、 Language is a ____ for the expression of thought.
A.mode
B.means
C.measurement
D.mood
答案:B

4、 He ____ that he could finish the job without any help
A.claimed
B.demanded
C.required
D.denounced
答案:A

5、 ____ and disorder might well spread throughout the entire Middle East.
A.Contempt
B.Confusion
C.Conference
D.Conjunction
答案:B

6、 A(n) ____ of using the solar energy is that it won’t create any pollution.
A.disadvantage
B.advantage
C.profit
D.interest
答案:B

7、 What is the Chinese ____ of the word “victory”?
A.equivalent
B.equality
C.equator
D.equipment
答案:A

8、 Computer magnetic tape is very ____ to that used on an ordinary tape recorder.
A.different
B.same
C.similar
D.separate
答案:C

9、 These two cities are similar ______ they both have a high rainfall in June.
A.to that
B.except that
C.besides that
D.in that
答案:D

10、 The numerical values available in Newton’s time were not highly __
A.precious
B.precise
C.right
D.correct
答案:B

11、 I went along thinking of nothing ______, only looking at things around me.
A.in brief
B.in doubt
C.in harmony
D.in particular
答案:D

二、多选题
12、 Most Sundays _________ we go to help Uncle Wang.
A.morning
B.mornings
C.the morning
D.afternoons
E.the afternoon
答案:BD

13、I’m very hungry. Would you give me some ______?
A.water
B.juice
C.cakes
D.bread
答案:CD

unit 12

一、单选题
1、 We are _______ at the rapid progress Mark has made in this semester.
A.distinguished
B.astonished
C.annoyed
D.scored
答案:B

2、 The Argentine icebreaker Almirante Irizar, which left Buenos Aires on Tuesday, is expected to join the South African rescuers within 10 days to clear a path for the ________ ship to leave.
A.tramped
B.trapped
C.wrapped
D.snapped
答案:B

3、 Most nurses are women, but in the higher ranks of the medical profession women are in a ________.
A.scarcity
B.minority
C.minimum
D.shortage
答案:B

4、 He is an ____ boy, but he is very unsure of himself.
A.intellectual
B.industrious
C.intelligence
D.integrity
答案:A

5、 He’s the manager’s son but that doesn’t ____ him to criticise my work.
A.qualify
B.lead
C.promise
D.qualified
答案:A

6、 The experiment failed. It was, nevertheless, ____ making.
A.worthy
B.worth
C.worthwhile
D.worthless
答案:B

7、 Spanish is ____ useful in Europe as a language of commerce.
A.extremely
B.drastically
C.radically
D.exactly
答案:A

8、 A matter of repeated occurrence like this will not ____ people.?
A.asset
B.hold back with
C.astonish
D.distinguish
答案:C

9、 This is not an economical way to get more water; ______, it is very expensive.
A.or else
B.in short
C.on the contrary
D.on the other hand
答案:C

10、 ______ her sister, Jane is quiet and does not easily make friends with others in the school.
A.Unlike
B.Dislike
C.Liking
D.Alike
答案:A

二、多选题
11、Southerners _________ rice.
A.depend on
B.feeds on
C.lives on
D.feed on
答案:AD

12、There will be vision phones _______ the end of this century.
A.by
B.at
C.for
D.on
答案:AB

13、Morning! ______, isn’t it?
A.How weather
B.Cold weather
C.Bad day
D.Nice day
答案:BCD

unit 13

一、单选题
1、 ______ is known to all, too much stress can cause mental disease
A.Which
B.It
C.As
D.That
答案:C

2、 The work in the office was ________ by a constant stream of visitors.
A.confused
B.hampered
C.reversed
D.perplexed
答案:B

3、 In the very height of the afternoon blaze they saw a horseman on the crest of a hill, watching them ________ through glasses.
A.intently
B.intentionally
C.intensively
D.extensively
答案:A

4、 They all objected ________ the meeting off.
A.to put
B.putting
C.to putting
D.put
答案:C

5、 U.S. stocks pared back ________ losses Wednesday after the Federal Reserve said the economy was “sluggish” even before last week’s terrorist attacks.
A.descending
B.abrupt
C.downhill
D.steep
答案:D

6、 Yesterday Ariel Sharon ordered Israeli tanks to roll back from Palestinian towns in the West Bank in a move _________ to please the visiting U.S. vice-president, Dick Cheney.
A.calculated
B.computed
C.attempted
D.estimated
答案:A

7、 It’s a very beautiful village where Cindy and Tony live but it’s very ________.
A.out of the way
B.on the way
C.by the way
D.on the way
答案:A

8、 Online courses require students to make decisions ________ on facts as well as experience.
A.to base
B.basing
C.based
D.being based
答案:C

9、 He ________ the door and ripped the top part of some sort of hinge
A.pulled on
B.pulled up
C.pulled out
D.pulled down
答案:A

10、 They are a reminder that great powers should steer ________ small wars and concentrate on strategic tasks which maximize long-term benefit to themselves and the world.
A.clear of
B.lack of
C.far away
D.clear up
答案:A

11、______ is nice and clean.

A.The air today
B.The today air
C.The air of today
D.The today’s air
答案:A

12、 The food __________ good and _________ well.
A.tastes, sells
B.is tasted, is sold
C.taste, sell
D.smell, sold
答案:A

13[单选题,8.8分] -Dad, I’ve got an “A” in the math exam.
-Great. And I’m sure you will do better, because this is a good _________.
A.report
B.result
C.start
D.skill
答案:C

unit 14

一、单选题
1、 In the smoke and dust and darkness, people ________ to one another grabbing hands and linking arms, they formed a human chain that made its way down stairwells and corridors and out into the sunlight of an unthinkable day.
A.reaching up
B.reaching down
C.reaching for
D.reaching out
答案:D

2、 When people are segregated in ________ workshops, they miss out on the opportunities of interacting, working in a meaningful job and being part of the community at large.
A.shielded
B.sheltered
C.hidden
D.concealed
答案:B

3、 Ever since the invention of television there hasn’t been anything as begging to become a ________ as the Internet
A.means
B.medium
C.materia
D.media
答案:B

4、 In today’s business world, having a solid Internet ________ is critical to success.
A.presence
B.absence
C.present
D.accent
答案:A

5、 You ________ him about this since he could find out for himself.
A.needn’t tell
B.need tell
C.need have told
D.needn’t have told
答案:D

6、 At least 76 people died when a Sibir Airlines Tu-154 ________ into the sea about 180 kilometers from the Russian resort of Sochi on Thursday.
A.dropped
B.jumped
C.plunged
D.declined
答案:C

7、 Autumn’s parents didn’t permit her to date and insisted Autumn ________ Japanese school on Saturdays.
A.attend
B.attends
C.attending
D.to attend
答案:A

8、 He wants to be ________ Newton and Einstein.
A.a great scientist as
B.as great a scientist as
C.as a great scientist as
D.such a great scientist as
答案:D

9、—Would you like ______?
—Thank you, but I’m not thirsty.
A.any sandwiches
B.some bread
C.any mooncakes
D.some orange
答案:D

10、 A good test for this value is to apply ________ I call the “Integrity Triangle”.
A.that
B.which
C.what
D.when
答案:C

11、 The oil-tanker is running ________.
A.to the best of its ability
B.of great capacity
C.to capacity
D.at full capacity
答案:D

二、多选题
12、The_______ will fall in autumn.
A.leaf
B.leafs
C.leaves
D.flowers
答案:CD

13、 There are many _______ playing on the playground.
A.child
B.children
C.pupils
D.sheep
答案:BC

unit 15

一、单选题
1、 No sooner had we set out ________ a storm began.
A.then
B.than
C.when
D.and
答案:B

2、 More than 100 fire-fighters ________ Florida blaze on Monday.
A.fiddled with
B.helped with
C.collided with
D.struggled with
答案:D

3、 A ________ to this problem is expected to be found before long.
A.result
B.response
C.settlement
D.solution
答案:D

4、 He was knocked down by a car and badly ________.
A.injured
B.damaged
C.harmed
D.ruined
答案:A

5、 A group of sharks were ________ off the coast earlier this month.
A.spotted
B.sported
C.spouted
D.spoofed
答案:A

6、 It’s probably that awful music ________ wakes me up every morning.
A.that
B.which
C.what
D.as
答案:A

7、 As he ________ the conclusion, he lost the good chance to earn more money
A.came to
B.arrived at
C.leaped to
D.reached
答案:C

8、 John left his hometown ten years ago, never ________
A.to return
B.returned
C.returning
D.will return
答案:A

9、 Last year, the crime rate in Chicago has sharply ________.
A.declined
B.lessened
C.descended
D.slipped
答案:A

10、 With a cry, Peter raised his axe and struck ________, burying it in the dog’s massive head.
A.up and down
B.at stake
C.with all his strength
D.at his best
答案:C

11、She has been in Chongqing for eight years. Chongqing has become her second ______.
A.station
B.house
C.home
D.family
答案:C

12、 To keep healthy, we should eat more vegetables and less ______.
A.meat
B.food
C.wine
D.drink
答案:A

二、多选题
13、 Who will teach _____English next term?
A.us
B.you
C.our
D.your
E.ours
答案:AB

阅读1

一、阅读题
1、Spacewalking astronauts stepped outside and gave the space station’s new robot some eyes and a set of tools.It was the third spacewalk of shuttle Endeavour’s visit to the station, each one aimed at putting together Dextre, the giant robot.The last time astronauts floated out, Dextre got arms. This time, the robot got two cameras that would serve as eyes. Also this time Dextre was equipped with three types of tools, four in all, as well as a platform for holding big items like batteries.

So far, the 12-foot (3.6-meter) robot and both of its 11-foot (3.3-meter) arms have checked out fine. Each arm has seven joints, and the crew wanted to make sure the brakes worked.Dextre, a Canadian Space Agency contribution that cost more than US$200 million, is designed to assist spacewalking astronauts and, eventually, to take over some of their chores. Its designers expect the robot one day replacing batteries and other space station parts, lifting as much as 1,300 pounds (590 kilograms), and also performing some fine precision tasks like handling bolts.It has a sense of touch and is capable of sensing force and movement. That’s how Dextre got its name, in fact. It is short for dexterous (灵巧的). The space walkers had some robot-unrelated chores, such as attaching a science experiment to the European lab, Columbus, and unloading spare station parts from the shuttle and attaching them to the orbiting complex for future use.

1.The astronauts walked outside their space shuttle to .

A) complete Dextre’s assembly

B) act as the new robot’s eyes

C) make some tools

D) view the wonderful scenery

2.After shuttle Endeavour had completed its second mission, Dextre got .

A) some eyes

B) a set of tools

C) arms

D) batteries

3.Which of the following is NOT TRUE of the new robot?

A) It is of help to space walking astronauts.

B) It got its name for its clumsiness.

C) It is 3.6 meters high.

D) It took people more than $200 million to build it.

4.Dextre is expected to do the following EXCEPT .

A) replacing batteries

B) carrying heavy objects

C) performing delicate operations

D) doing some of the astronauts’ work

5.The author’s purpose is to .

A) persuade the reader that new robot must be taken seriously

B) inform the reader of the new development in space robots

C) entertain the reader with the robot Dextre

D) show the reader how capable Dextre is
答案:1. A 2. C 3. B 4. C 5. B

2、A good education should, among other things, train you to think for yourself. The examination system does anything but that. What has to be learnt is rigidly laid down by a syllabus, so the student is encouraged to memorize. Examinations do not motivate a student to read widely, but to restrict his reading; they do not enable him to seek more and more knowledge, but induce cramming. They lower the standards of teaching, for they deprive the teacher of all freedom. Teachers themselves are often judged by examination results and instead of teaching their subjects; they are reduced to training their students in exam techniques which they despise. The most successful candidates are not always the best educated; they are the trained in the technique of working under duress (强迫).

The results on which so much depends are often nothing more than a subjective assessment by some anonymous examiners. Examiners are only human. They get tired and hungry; they make mistakes. Yet they have to mark stacks of hastily scrawled scripts in a limited amount of time. They work under the same sort of pressure as the candidates. And their word carries weight. After a judge’s decision you have the right of appeal, but not after an examiner’s. There must surely be many simpler and more effective ways of assessing a person’s true abilities. Is it cynical to suggest that examinations are merely a profitable business for the institutions that run them? This is what it boils down to in the last analysis. The best comment on the system is this illiterate message recently scrawled on a wall: “I were a teenage dropout and now I am a teenage millionaire.”

6. It can be inferred from the passage that _________.

A) examination advocates regard examination as a simple and effective way of assessing a person’s true abilities

B) teachers and students want examinations

C) the examination system may not be perfect, but it’s the best we have

D) those who have succeeded in final examination are the best educated

7. The disadvantages of examinations are that __________.

A) they restrict a student’s reading

B) they induce cramming

C) they lower the standards of teaching

D) all the above

8. The assessment of candidates’ work is subjective rather than objective because _______.

A) examiners are human and they may make mistakes

B) computers are widely used to mark specially devised tests

C) students are trained in the technique of working under pressure

D) institutions that run examinations aim at making money

9. The author’s attitude toward examination is ________.

A) resentful

B) negative

C) praising

D) positive

10. The last sentence of the passage expresses a tone of ________.

A) deep sympathy for the unsuccessful candidates

B) mild sarcasm about examination system

C) sincere approval for examinations

D) undisguised disappointment about some anonymous examiners

答案:6. A 7. D 8. A 9. B 10. B

阅读2

一、阅读题
Just over a hundred years ago, there was a young Canadian physical director who was working in a training school for athletes in the United States.

One day the Canadian instructor was asked to design a team sport that would provide good exercise and be fun to play. He decided on a ball game. The game had to be flexible (灵活的) and avoid rough play. There was to be no bodily contact between players and running with the ball was prohibited.

The rules were simple and players didn’t need much equipment to play. Peach baskets were originally nailed to a wooden balcony surrounding the gymnasium (体操房). They were placed above the head and the ball had to be skillfully thrown into the basket in order to score. That gave the game its name: basketball. Speed and finesse were the main requirements, not strength. It was an ideal indoor team sport.

The game was first played in the United States but was introduced to Canada soon after. Canada’s most famous team held the World Championship for sixteen years during the 1920s and 1930s. This team also competed in four Olympic demonstration matches (表演赛) winning twenty-seven consecutive (连续的) games, but they received no medals. Why not? Because they were women, and women’s basketball wasn’t an official Olympic sport until 1976.

1. Basketball first appeared in ________.

A) Canada

B) England

C) America

D) Germany

2. What does “finesse” in Para. 3 mean?

A) Goodness.

B) Great skills.

C) Strength.

D) Quick response.

3. Basketball was NOT designed to be a form of sport that ________.

A) is played by more than one person at a time

B) prohibits bodily contact

C) is easy to learn and play

D) requires the players to be very strong or heavy

4. Which of the following statements is TRUE?

A) Basketball was named after its inventor.

B) Basketball-players can run with the balls.

C) Basketball was introduced to Canada in 1920s.

D) Basketball-players usually move fast.

5. It can be inferred from the passage that ________.

A) women basketball-players did better than men

B) women’s basketball became an official Olympic sport in 1976

C) basketball becomes very popular in Canada

D) basketball was introduced to Canada by its inventor
答案:1.C 2.B 3.D 4.D 5.A

2、The ordinary family in colonial North America was primarily concerned with sheer physical survival and beyond that, its own economic prosperity. Thus, children were valued in terms of their productivity, and they assumed the role of producer quite early. Until they fulfilled this role, their position in the structure of the family was one of subordination, and their psychological needs and capacities received little consideration.

As the society became more complex, the status of children in the family and in the society became more important. In the complex, technological society that the United States has become, each member must fulfill a number of personal and occupational roles and be in constant contact with a great many other members. Consequently, viewing children as potentially acceptable and necessarily multifaceted (多才多艺的) members of society means that they are regarded more as people in their own right than as utilitarian (功利主义的) organisms. This acceptance of children as equal participants in the contemporary family is reflected in the variety of statutes protecting the rights of children and in the social and public welfare programs devoted exclusively to their well-being.

This new view of children and the increasing contact between the members of society has also resulted in a surge of interest in child-rearing techniques. People today spend a considerable portion of their time conferring on the proper way to bring up children. It is now possible to influence the details of the socialization of another person’s child by spreading the gospel of current and fashionable theories and methods of child rearing.

The socialization of the contemporary child in the United States is a two-way transaction between parent and child rather than a one-way, parent-to-child training program. As a consequence, socializing children and living with them over a long period of time is for parents a mixture of pleasure, satisfaction, and problems.

6. Which of the following would be the best title for the passage?

A) The Place of Children in United States Society

B) The Children of Colonial North America

C) The Development of Cultural Values

D) The Child as a Utilitarian Organism

7. According to the author, children in colonial North America were

mainly valued for their ________.

A) academic achievements

B) survival instincts

C) physical characteristics

D) productive roles

8. What can be inferred from the passage about formal schooling

in colonial North America?

A) It was generally required by law.

B) It was considered relatively unimportant.

C) It was improperly administered.

D) It was highly disciplined.

9. Which of the following does the author mention as a cause of

changes in the role of the child in the United States?

A) An increase in technology.

B) The growing complexity of the child’s psychological needs.

C) A decrease in the child’s intellectual capacities.

D) The growing number of single parent families.

10. According to the passage parents have become increasingly

interested in ________.

A) their children’s future occupations

B) having smaller families

C) adoptions programs for childless couples

D) child-rearing techniques
答案:6. A 7. D 8. B 9. A 10. D

阅读3

一、The ordinary family in colonial North America was primarily concerned with sheer physical survival and beyond that, its own economic prosperity. Thus, children were valued in terms of their productivity, and they assumed the role of producer quite early. Until they fulfilled this role, their position in the structure of the family was one of subordination, and their psychological needs and capacities received little consideration.

As the society became more complex, the status of children in the family and in the society became more important. In the complex, technological society that the United States has become, each member must fulfill a number of personal and occupational roles and be in constant contact with a great many other members. Consequently, viewing children as potentially acceptable and necessarily multifaceted (多才多艺的) members of society means that they are regarded more as people in their own right than as utilitarian (功利主义的) organisms. This acceptance of children as equal participants in the contemporary family is reflected in the variety of statutes protecting the rights of children and in the social and public welfare programs devoted exclusively to their well-being.

This new view of children and the increasing contact between the members of society has also resulted in a surge of interest in child-rearing techniques. People today spend a considerable portion of their time conferring on the proper way to bring up children. It is now possible to influence the details of the socialization of another person’s child by spreading the gospel of current and fashionable theories and methods of child rearing.

The socialization of the contemporary child in the United States is a two-way transaction between parent and child rather than a one-way, parent-to-child training program. As a consequence, socializing children and living with them over a long period of time is for parents a mixture of pleasure, satisfaction, and problems.

1. Which of the following would be the best title for the passage?

A) The Place of Children in United States Society

B) The Children of Colonial North America

C) The Development of Cultural Values

D) The Child as a Utilitarian Organism

2. According to the author, children in colonial North America were

mainly valued for their ________.

A) academic achievements

B) survival instincts

C) physical characteristics

D) productive roles

3. What can be inferred from the passage about formal schooling

in colonial North America?

A) It was generally required by law.

B) It was considered relatively unimportant.

C) It was improperly administered.

D) It was highly disciplined.

4. Which of the following does the author mention as a cause of

changes in the role of the child in the United States?

A) An increase in technology.

B) The growing complexity of the child’s psychological needs.

C) A decrease in the child’s intellectual capacities.

D) The growing number of single parent families.

5. According to the passage parents have become increasingly

interested in ________.

A) their children’s future occupations

B) having smaller families

C) adoptions programs for childless couples

D) child-rearing techniques
答案:1. A 2. D 3. B 4. A 5. D

2、An English dictionary is the most important thing you will need when learning English. A good dictionary will help you learn hundreds of new words, improve your pronunciation and grammar.

When you think of a dictionary, you usually think of a bilingual dictionary, such as an English-German dictionary and a French-English dictionary. There is also another kind of dictionary: an English-English (monolingual) dictionary. Such a dictionary is written only in English. English words are defined or explained in English. English-English dictionaries are better than bilingual dictionaries in that English definitions are real English phrases with grammar and words.

There are two kinds of English-English dictionaries: dictionaries for learners and dictionaries for native speakers. Dictionaries for native speakers are used by Americans, Britons, etc. to look up very difficult words, such as tintinnabulation. Dictionaries for learners are used by people who are learning English as a second language. Dictionaries for native speakers usually have more words than dictionaries for learners, but the definitions are more complicated, and there are fewer example sentences.

If possible, get a software dictionary instead of a paper one. Software dictionaries let you look up words very quickly. What’s more, a computer dictionary has more space than a paper one, so it can give more information or it can present the same information in a clearer way. In many software dictionaries, you can listen to recordings, too.

A good dictionary must give example sentences for every word. Example sentences are not just helpful — they are actually more important than definitions. While a definition tells you the meaning of a word and sometimes gives you some grammatical information, example sentences can have more advantages. They let you check if you’ve understood the definition correctly, show you how to use a word in sentences and program your brain to produce correct English sentences.

It is a good idea to have at least two dictionaries: a large one to use at home, and a small one to carry with you. It is an even better idea to have at least two large dictionaries. Two example sentences are better than one. With more examples, you have a more complete picture of how a word is used and you can express more in English better.

6. Which of the following statements about dictionaries is NOT true?

A) A Chinese-English dictionary is a bilingual dictionary.

B) Definitions in bilingual dictionaries are real English phrases with grammar and words.

C) English words in English-English dictionaries are defined or explained in English.

D) English words in English-English dictionaries are not translated.

7. If you are a Chinese college student, and favor as many example sentences as possible to learn English words, what kind of dictionary will be the best choice?

A) A large bilingual dictionary for native speakers.

B) A large bilingual dictionary for learners.

C) A large monolingual dictionary for native speakers.

D) A large monolingual dictionary for learners.

8. What is the possible meaning of the underlined word “tintinnabulation” in Paragraph 3?

A) Difficult.

B) Dictionaries for learners.

C) Dictionaries for native speakers.

D) No hint to reveal its meaning.

9. Which of the following statements is true according to the passage?

A) Typing a word on a keyboard is faster than turning pages in a large, heavy dictionary.

B) Software dictionaries rather than paper ones can tell you how to pronounce a word.

C) A paper dictionary can provide more information than a software one.

D) A computer dictionary can present the same information in a cleaner way than a paper one.

10. Why are example sentences more important than definitions?

A) It is not definition but example sentences that can provide some grammatical information.

B) Example sentences can help you check whether the definition of a word is correct or not.

C) Example sentences can help you learn the usage of a word.

D) Example sentences can program your brain to pronounce English sentences correctly.
答案:6. B 7. D 8. D 9. D 10. C

阅读4

一、阅读题
Laws that would have ensured pupils from five to 16 received a full financial education got lost in the ‘wash up’. An application is calling on the next government to bring it back.

At school the children are taught to add up and subtract(减法) but, extraordinarily, are not routinely shown how to open a bank account — let alone how to manage their finances in an increasingly complex and demanding world.

Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online application to make financial education a compulsory element of the school curriculum in England. Children from five to 16 should be taught about everything from pocket money to pensions, they say. And that was exactly the plan preserved in the Children, Schools and Families bill that was shelved by the government in the so-called “wash-up” earlier this month — the rush to legislation before parliament was dismissed. Consumer and parent groups believe financial education has always been one of the most frustrating omissions of the curriculum.

As the Personal Finance Education Group (Pfeg) points out, the good habits of young children do not last long. Over 75% of seven- to 11-year-olds are savers but by the time they get to 17, over half of them are in debt to family and friends. By this age, 26% see a credit card or overdraft(透支) as a way of extending their spending power. Pfeg predicts that these young people will “find it much harder to avoid the serious unexpected dangers that have befallen many of their parents’ generation unless they receive good quality financial education while at school.”

The UK has been in the worst financial recession(衰退)for generations. It does seem odd that — unless parents step in — young people are left in the dark until they are cruelly introduced to the world of debt when they turn up at university. In a recent poll of over 8,000 people, 97% supported financial education in schools, while 3% said it was a job for parents.

1. The passage is mainly about _____________.

A. how to manage school lessons

B. how to deal with the financial crisis

C. teaching young people about money

D. teaching students how to study effectively

2. It can be inferred from the first two paragraphs that __________.

A. the author complains about the school education

B. pupils should not be taught to add up and subtract

C. students have been taught to manage their finances

D. laws on financial education have been effectively carried out

3. The website and the consumer campaigner joined to _________.

A. instruct the pupils to donate their pocket money

B. promote the connection of schools and families

C. ask the government to dismiss the parliament

D. appeal for the curriculum of financial education

4. According to Pfeg, ___________.

A. it is easy to keep good habits long

B. teenagers spend their money as planned

C. parents are willing to pay the debt for their kids

D. it will be in trouble if the teenagers are left alone

5. A poll is mentioned to ___________.

A. stress the necessity of the curriculum reform

B. show the seriousness of the financial recession

C. make the readers aware of burden of the parents

D. illustrate some people are strongly against the proposal
答案:1.C   2.A   3.D   4.D   5.A

二、I started to learn English when I was in elementary school. Together with my two friends, I had English classes with a private teacher. I lacked motivation and I learned very little. This stage was insignificant and could just as well have not happened at all.

I began to learn English in earnest when I went to high school. I was in the same class with Michal, but in different groups. I was in a group for students who were to learn English from scratch, and he was in a group for those who had already known some English. Very soon, my teacher noticed that my English was improving rapidly and he told me to join the group for the advanced learners. This was the worst thing that could have happened to me. My new teacher, who was Irish, didn’t speak Polish so I couldn’t understand her and I never knew what I was supposed to do. I was completely at a loss. My English didn’t improve at all. As a result, at the end of that year I was sent back to the group for beginners.

My stay with the advanced group made me realize what kind of learning strategies I should use in the future. I discovered that I cannot pick up a new language directly from foreigners. I started to learn hard again.

I translated into Polish all new words that appeared in my course-book. Before a test I would memorize dozens of words with their Polish equivalents. However, later I would never revise those words so I would soon forget most of them.

I knew that I should improve my learning techniques and I decided to ask for help from those who had the best results in our class, that is Michal. That wasn’t easy because in the second grade, they seemed to look down on girls. So after a few attempts to approach them I decided to give up. For two years I learned English using the method described above. My English was improving but I was still forgetting new words. Finally, in the fourth grade I got closer to Michal, who started to show me how to learn English more efficiently, which was a breakthrough in the whole process of my learning English.

Michal encouraged me to read books in English with monolingual dictionaries. Several months later, I began to write e-mail messages in English.

I have been using these techniques for four years, and in my opinion, I have achieved pretty good results.

6. Which of the author’s English learning experiences was not worthy of notice?

A) In elementary school.

B) The first year in high school.

C) The second and third years in high school.

D) The fourth year in high school.

7. Who taught the author English during the first year in high school?

A) A private teacher.

B) The English teacher teaching the group for beginners.

C) The English teacher teaching the advanced group.

D) Both B) and C).

8. Of the following experiences, which one made the greatest suffering to the author?

A) She shared a private English teacher with her two friends.

B) She was moved to the advanced group in the first high school year.

C) She was sent back to the group for beginners.

D) She got Michal to help her in English.

9. What did the author learn from her study in the advanced group?

A) She could not learn a new language quite well.

B) Learning strategies are of importance.

C) Native teachers are not suitable for her.

D) She had to ask for help from those who had the best results in her class.

10.What is regarded as a milestone in the author’s process of English learning?

A) Michal began to teach her an efficient way of learning English.

B) She tried to read books in English.

C) She tried to use monolingual dictionaries.

D) She tried to write e-mail messages in English.
答案:6. A   7. D   8. B   9. C   10. A

翻译(汉翻英)

一、翻译题
1、她看到克里斯给她使的眼色,说话的声音便越来越小了。
答案:She trailed off, silenced by the look Chris gave her.

2、那些树枝干而易断。
答案:The branches were dry and brittle.

3、收音机老是发出噼里啪啦的声响, 我们几乎听不清里面说些什么。
答案:The radio cracked so much that we could hardly hear what was said.

4、地面向海倾斜。
答案:The land slopes down to the sea.

5、他的口袋里鼓鼓囊囊的塞满了钞票。
答案:His pockets were bulging with money.

6、我不得不和出租车司机就车费讨价还价。
答案:I had to haggle with the taxi driver over the fare.

7、这样的好机会千载难逢。
答案:An opportunity as good as this arises only once in a blue moon.

8、这个孩子因为私自拿了母亲包里的钱而觉得十分内疚。
答案:The child felt (very) guilty for/about/of taking money from his mother’s handbag without permission.

9、她知道他的话一句真的也没有。
答案:She does not give credence to a single word of his.

10、一般来说,老师对学生的错误比较宽容。
答案:Generally speaking, teachers are comparatively tolerant of their students’ mistakes.

11、我想当然地以为你会跟我们一起来,于是就给你买了票。
答案:I took it for granted that you would come with us, so I bought you a ticket.

12、由于经理的不断劝导,工作人员很快就改掉了迟到的坏习惯。
答案:Thanks to the manager’s repeated counseling, the staff soon broke the bad habit of coming late to work.

13、他现在对她发火,但不久就会原谅她的。这只是几小时的事,仅此而已。
答案:He’s furious with her now, but he’ll forgive her soon. It’s just a matter of a few hours, that’s all.

14、只有通过调查我们才有发言权。
答案:Only after investigation can we have the right to speak

15、我们绝不应当盲从。
答案:On no account should we follow others blindly.

16、他绝不是担任这项工作的最佳人选。
答案:By no means is he the best person for the job.

17、第一次成功绝非是最后的胜利。
答案:In no way was the success in the first round the ultimate victory.

18、别处找不到的这样美丽的景色。
答案:Nowhere else could one find such beautiful scenery.

19、他曾多次给了我忠告。
答案:Many a time has he given me good advice.

20、献身于祖国现代化的人是幸福的。
答案:Happy is he who dedicates his life to the modernization of his motherland.

21、他没当成歌星,却成了一位十分成功的生意人。
答案:He failed to make it a pop singer, but he turned out to be a successful businessman.

22、我想克里斯想要抢我的饭碗。
答案:I think Chris is after my job.

23、玛丽看到一个贼眉鼠眼的男人走进邻居家里。
答案:Mary saw a shifty-eyed man walking into a neighbor’s house.

24、鲍勃总是嘲笑我对服饰的眼光。
答案:Bob always sneers at my taste in clothes.

25、打探别人的秘密是不礼貌的。
答案:It is impolite to pry into other’s secrets.

阅读5

1、The fact that blind people can see things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us understand our feeling about color. If they sense color differences, then perhaps we, too, are affected by color without knowing it.

Salesmen have discovered by experience over a long period of time that sugar sells badly in green wrappings(包装), that blue foods are considered not agreeable to the taste, and that cosmetics(化妆品) should never be packed in brown. Their discoveries have grown into a whole subject of color psychology(心理学). Some of our preferences(偏爱) for colors are clearly psychological.

Dark blue is the color of the night sky and therefore connected with calm, while yellow is a day color connected with energy and encouragement. Experiments have shown that colors, partly because they are connected with psychology, also have a direct effect on people’s mind. People in bright red surroundings show an increase in breathing speed, heartbeat and blood pressure; red is exciting. Pure blue has exactly the opposite effect; it is a calming color. Being exciting, red was chosen as the signal for danger, but a close study shows that a bright yellow can produce a more basic state of alarm, so fire engines in some advanced areas are now rushing around in bright yellow colors that stop buses, trucks and cars.

1. The passage tells us that salesmen have __________.

A. discovered the relationship between color and psychology

B. tried out colors on blind people

C. found out that color affect sales

D. developed a special subject of color psychology

2. It can be inferred from the passage that ________.

A. what color we prefer depends on our state of mind

B. foods sell well in green or blue wrappings

C. blind people cannot sense color difference

D. a bright yellow has exactly the opposite effect to red

3. If people are exposed to(置身于) pure blue, _________.

A. their blood pressure rises

B. they want to taste blue foods

C. they will feel like buying things

D. they won’t easily feel nervous

4. The most effective color in the passage for warning people is _______.

A. red B. dark blue C. bright yellow D. green

5. Which of the following do you think is the best title of the passage?

A. Colors and sales B. Colors and feelings

C. The blind and colors D. Preferences for colors
答案:1.C 2.A 3.D 4.C 5.B

2、Blind imitation (模仿)is self-destruction.To those who do not recognize their unique worth. Imitation appears attractive: to those who know their strenghth. Imitation is unacceptable.

In the early stages of skill or character development, imitation is helpful. When I first learned to cook, I used recipes (菜谱) and turned out some tasty dishes. But soon I grew bored. Why follow someone else’s way of cooking when I could create my own? Imitating role models is like using training wheels on a child’s bicycle; they help you get going, but once you find your own balance, you fly faster and farther without relying on them.

In daily life, imitation can hurt us if we subconsciously (下意识地) hold poor role models. If, as a child, you observed people whose lives were bad, you may have accepted their fear and pain as normal and gone on to follow what they did. If you do not make strong choices for yourself, you will get the results of the weak choices of others.

In the field of entertainment, our culture glorifies celebrities. Those stars look great on screen. But when they step off screen, their personal lives may be disastrous. If you are going to follow someone, focus on their talent, not their bad character or unacceptable behaviors.

Blessed is the person willing to act on their sundden desire to create somrthing unique.Think of the movies,books,teachers,and friends that have affected you most deeply.They touched you because their creations were motivated by inspiration,not desperation.The world is changed not by those who do what has been done brfore them,but by those who do what has been done inside them.Creative people have an endless resource of ideas.The problem a creator faces is not running out of material;it is what to do with the material knocking at the door of imagination.

Syudy your role models,accept the gifts they have given,and leave behind what does not server.Then you can say,”I stand on the shoulders of my ancestors”tragedies and tory ,and know that they are cheering on.

6.Imitation proves useful when you .
A.know you are unique
B.lose the bslance of life
C.begin to learn something new
D.get tired of routine practice

7. To avoid the bad result of imitation, we should________.
A. forget daily fear and pain
B. choose the right example
C. ask others for decisions
D. stay away from stars

8.Acording to the author. The world moves on because of those who are .
A. desperate to intruence others with their knowledge
B. ready to turn their original ideas into reality
C. eager to discover what their ancestors did
D. willing to accept others’ideas

9.The trouble a creator faces is .
A. the lack of strong motivation
B. the absence of practical ideas
C. how to search for more materials
D. how to use imagination creatively

10. What is the author’s purpose in writing this passage?
A. To highlight the importance of creatively.
B. To criticize the characters of role models.
C. To compare imitation with creation.
D. To explain the meaning of success.
答案:6.C 7.B 8.B 9.D 10.A

翻译(英翻汉)

一、翻译题
1、Tom has taught English here since he graduated from Oxford University.
答案:汤姆从牛津大学毕业后就一直在这里教英语。

2、Visitors who come here like the beach and sunshine.
答案:来这里的游客喜欢沙滩和阳光。

3、Please give this ticket to whoever comes first.
答案:请把这张票给最先来的人。

4、The higher the temperature of a body, the quicker the motion of its molecules.
答案:物体的温度越高,其分子的运动就越快。

5、Whether they will hold a meeting has not been decided.
答案:要不要开会还没有决定。

6、Though it was late, we kept on working.
答案:尽管已经很晚了,我们还在继续工作。

7、The child talks as if he were a man.
答案:那孩子说起话来就好像是个大人似的。

8、Never before in her life has Helen seen such beautiful and precious jewelry.
答案:海伦一生中从未见过如此漂亮和珍贵的珠宝。

9、The bridge being built will be completed in May.
答案:正在修建的那座桥将于5月完工。

10、Mary was such a hardworking student that she soon came out first in the class.
答案:玛丽是一个学习十分用功的学生,不久她就成了班里学习最好的学生。

11、 Everything considered, their plan is still workable.
答案:所有因素都考虑到,他们的计划仍是可行的。

12、As is known to all, China is a developing country.
答案:众所周知,中国是一个发展中国家。

13、 A lot of natural resources in the mountain area are to be exploited and used.
答案:那个山区有许多自然资源有待于开发利用。

14、Everyone enjoys being praised instead of criticized.
答案:每个人都喜欢被表扬而不是受到批评。

15、Peter was too young to understand all that.
答案: 皮特太年轻, 无法明白这一切。

16、I got a decayed tooth pulled off yesterday.
答案:我昨天把一颗蛀牙拔了。

17、If you invest all your money in one hotel, you’ll have all your eggs in one basket.
答案:要是你把所有的钱都投资在一个宾馆里,你就是在孤注一掷。

18、We are very grateful to you for what you have done for us all these years.
答案:我们非常感谢这些年来你为我们所做的一切。

19、 He has made it clear that he has nothing to do with her.
答案:他已经表明了他与她无关。

20、Had the car gone over the cliff, they would have been killed.
答案:如果汽车当时翻到悬崖下, 他们早就丧命了。

21、With winter coming on, it’s time to buy warm clothes.
答案: 冬天来了,该买保暖的衣服了。

22、 Not only is this problem very important, but it is a difficult problem to be solved at once.
答案:这个问题不仅重要,而且还是一个难于马上解决的问题。

23、It was not until last night that I noticed this matter.
答案:直到昨晚我才注意到这件事。

24、We are doing this for our company rather than for ourselves.
答案:我们是为了公司才这么做的,而不是为了我们自己。

25、 We have not yet won; however, we shall try again.
答案:我们还没有取胜, 不过, 我们还要再试一下。

综合作业

一、写作题
1、How to Enhance the Sense of Happiness 1. 人们对于如何提升幸福感有不同看法2. 幸福感提升不仅包含物质层面,也指……
答案:sense of happiness|Enhance|great significance|life|enthusiasm|hold|different views|way|happiness|future

2、树立目标1. 树立目标很重要2. 原因是……3. 如何设立和达到目标
答案:goal|set|important|reason|achieve|realize|direction|plan|want|life

3、网上购物 1. 现在流行网上购物 2. 网上购物的利弊 3. 我的看法
答案:shopping|internet|fashion|online|time|buy|goods popular|development|has been|view

4、Should Retirement Age Be Postponed?1. 近年来,推迟退休年龄引发人们热议2. 推迟退休年龄有利也有弊3. 我的看法
答案:postpone|retirement|age|favor|aging society|problem|view|policy|bring|pension

5、On the losing of Traditional Culture 1. 现在许多传统文化正慢慢消失2. 传统文化消失的原因3. 我的看法
答案:traditional|culture|disappear|ancient architectures|craftsmanship|replace|reason|science|technology|development

更多内容关注:河南招生考试网

高起专、专升本:郑大、河大、河南财经、河师大、河南科技大学等.河南众多知名高校..(行政管理、汉语言文学、会计、法律、金融、工商企业管理、市场营销等多个专业)…

【报名方式】

(1)加张老师微信13140109176 -发电子版报名资料-报名费学费转账-书快递发给学员

(2)现场报名→身份证原件→刷卡现金→现场领书(需提前一天预约)

(3)联系电话:13140109176 (张老师) 微信:13140109176

本文来自网络,不代表河南招生考试网立场。转载请注明出处: https://www.dzikao.com/4023.html
广告位
上一篇
下一篇

作者: 张老师

从事高等教育自学考试、成人高考教学管理、研究等工作近十年。曾参与相关科目教材编写与审定。主讲《大学语文》、《公共关系学》、《思想道德修养与法律基础》等多门科目,积累了丰富的教学经验,造诣颇深,对考试方向把握游刃有余,极具大家风范!

为您推荐

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。

联系我们

联系我们

13140109176

在线咨询: QQ交谈

邮箱: 844073300@qq.com

工作时间:周一至周五,9:00-17:30,节假日休息

关注微信
微信扫一扫关注我们

微信扫一扫关注我们

关注微博
返回顶部