广告位
首页 成教网课 《大学英语Ⅰ》课程作业原题及答案

《大学英语Ⅰ》课程作业原题及答案

《大学英语Ⅰ》课程旨在培养符合全球化和高等教育国际化发展趋势以及中国新的国家发展战略的大学生英语应具备的能力与素质。本课程从每册书选取最具代表性及特点的8个单元,通过帮助学生阅读符合其认知和情感特点的优秀范文

课程旨在培养符合全球化和高等教育国际化发展趋势以及中国新的国家发展战略的大学生英语应具备的能力与素质。本课程从每册书选取最具代表性及特点的8个单元,通过帮助学生阅读符合其认知和情感特点的优秀范文,掌握基本阅读技能和语言基础知识,逐步形成系统的组织和表达思想的能力,同时利用阅读材料所提供的英语语言素材和相关主题知识,培养学生综合使用语言的能力。

第一、二册侧重语言基本能力的培养,其主题内容与学生的学业生活和所需的社会知识密切相关,

第三、四册在继续培养语言基本能力的基础上,着重满足大学生学业或专业发展的需要。本课程可满足通用英语课程中基础阶段的学习要求,为提高阶段奠定基础。

《大学英语Ⅰ》作业和检测网络课程原题及答案 图1

第一阶段测验

一、单选题

1、 Not only _____ about the food, but he also refused to pay for it.
A.he complained
B.did he complain
C.he had complained
D.he did complain
答案:B

2、 Mary _______ the meeting yesterday. She was in the hospital.
A.can not have attended
B.can not attend
C.must not have attended
D.must not attend
答案:A

3、 _______ time, Denny would certainly have come and help me.
A.If she had
B.Had she had
C.If she would have
D.Did she have
答案:B

4、 To speak quite frankly, I’d rather you _______ in such affairs.
A.don’t involve
B.didn’t involve
C.were not involved
D.are not involved
答案:C

5、 By the time Jack comes back from his hometown, we _______ all the preparations.
A.finish
B.have finished
C.had finished
D.shall have finished
答案:D

6、 _____ of the figures seems correct. Would you check them carefully?
A.Neither
B.Both
C.Either
D.All
答案:A

7、 This camera is so easy to use; _____ a child could take good pictures with it.
A.yet
B.even
C.but
D.since
答案:B

8、 _______ late 1990’s, about two thousand adults were enrolled in correspondence study in the community.
A.The
B.In the
C.It wast he
D.It was in the
答案:B

9、 The man _____ laughing at the idea of an invasion bringing about democracy.
A.burst out
B.burst into
C.turned out
D.turned into
答案:A

10、 Clearly it is with great _____ that he admitted his mistakes in public
A.reward
B.response
C.request
D.reluctance
答案:D

11、 — I swam a kilometer today. — Well _____ ! You must be very fit.
A.made
B.done
C.worked
D.kept
答案:B

12、 I _____ her my bicycle last month, but she has not returned it yet.
A.borrowed
B.sent
C.gave
D.lent
答案:D

13、 Things will settle down as time goes by. They’ll never be the same, _____.
A.instead
B.yet
C.though
D.too
答案:C

14、 It took them a long time to _____ the fire because of the strong win
A.put off
B.take off
C.put out
D.take out
答案:C

15、 I am not very good _____ maths. Would you please work out the total cost of our trip?
A.in
B.for
C.on
D.at
答案:D

16、 Janet’s uncle insists _______ in the hotel near the city square.
A.not staying
B.not to stay
C.that he not stay
D.that he doesn’t stay
答案:C

17、 When I entered the room, I saw him _____ in a front seat staring at a picture in a strange way.
A.to sit
B.is sitting
C.sat
D.sitting
答案:D

18、 ____ would be wonderful to be able to meet the famous movie star in person.
A.It
B.That
C.There
D.This
答案:A

19、 Everything _____ very different if your father were alive.
A.is
B.willbe
C.was
D.wouldbe
答案:D

20、 Could you please tell me where _____ find Professor Smith? His wife has just called his office.
A.I can
B.can I
C.would I
D.I would
答案:A

21、 We definitely are not the perfect couple, _____ we don’t pretend to be so.
A.and
B.or
C.for
D.because
答案:A

22、 For most people, common cold is a mild illness _____ they will quickly recover.
A.over that
B.over which
C.from that
D.from which
答案:D

23、 I would rather you _____ this to him yourself. When I tried to speak to him last time, he didn’t listen.
A.say
B.willsay
C.said
D.wouldsay
答案:C

24、 This plan probably won’t work either- but you must do _____ to help her.
A.athing
B.something
C.things
D.nothing
答案:B

25、 They have different views on the comment- _____ the daughter sees it as criticism, the mother takes it as praise.
A.why
B.how
C.where
D.if
答案:C

26、He had hardly left the building _____ the bomb explode
A.than
B.before
C.when
D.after
答案:C

27、 _______ in an atmosphere of simple living was what her parents wished for.
A.The girl’s being educated
B.The girl being educated
C.The girl was educated
D.The girl who was educated
答案:A

28、 I’d met Cynthia several times before this gathering. _______.
A.I did,too
B.So did I
C.So had I
D.I met,also
答案:C

29、 It was not until Mary arrived at the theatre _______ she realized she had forgotten her ticket.
A.then
B.and
C.but
D.that
答案:D

30、The reason my sister didn’t go abroad was _______ a new job here.
A.because she got
B.that she got
C.why she got
D.that because she got
答案:B

第二阶段测验

1、If we work with a strong will, we can overcome any difficulty, _______ great it is.
A.as
B.so
C.though
D.however
答案:D

2、Once the students started to talk, the discussion became so _______ that no one wanted to stop when the bell rang.
A.likely
B.lively
C.lovely
D.interestingly
答案:B

3、China is _______ to building a sound environment for foreign investors.
A.committed
B.opened
C.loyal
D.active
答案:A

4、Her success in work _______ in her deep love and compassion for her pupils and her strong sense of responsibility.
A.lain
B.laid
C.lied
D.lay
答案:D

5、How can you succeed without a desire to take _______ of all available opportunities?
A.privilege
B.advantage
C.chance
D.care
答案:B

6、Besides giving, love _______ such elements as care, responsibility, respect and knowledge.
A.composesof
B.makesupof
C.makesfrom
D.consistsof
答案:D

7、Bad management will inevitably _______ poor efficiency.
A.comewith
B.resultin
C.resultfrom
D.comeinto
答案:B

8、Not many people were actually _______ his plan. They did not object to it openly, though.
A.in line with
B.in common with
C.in favor of
D.in the interest of
答案:C

9、A pause can make all the _______ in the world between an effective speech and an ineffective one in the hands of a master.
A.difference
B.effect
C.impression
D.contribution
答案:A

10、We decided not to climb the mountains because it was raining _______.
A.hardly
B.heavily
C.sharply
D.strongly
答案:B

11、Ann likes doing some reading at home _______ to the cinem
A.than to go
B.more than going
C.rather than to go
D.than going
答案:B

12、We agreed to meet in the office but so far she hasn’t _______ yet.
A.turned around
B.turned in
C.turned up
D.turned out
答案:C

13、The motor isn’t _______ enough to drive the car up steep hills.
A.tough
B.big
C.strong
D.powerful
答案:D

14、It is wise to have some money _______ for old age.
A.put away
B.put in
C.put about
D.put down
答案:A

15、The captain _______ an apology to the passengers for the delay caused by bad weather.
A.brought
B.presented
C.made
D.did
答案:C

16、I really don’t want to go to the party, but I don’t see how I can _______ it.
A.get away
B.get over
C.get out of
D.get back from
答案:C

17、Parents love their children with a devotion _______ no return.
A.which they ask for
B.which they ask
C.for which they ask for
D.for which they ask
答案:C

18、Do you know what _______ made Jenny sad?
A.it was that
B.was it that
C.it was
D.was it
答案:A

19、Mary filled in the application form, but she didn’t know which office _______.
A.to be sent to
B.to send it to
C.to be sent
D.to send it
答案:B

20、You’d better come to ask the teacher yourself tomorrow, _______?
A.didn’t you
B.shouldn’t you
C.wouldn’t you
D.hadn’t you
答案:D

第三阶段测验

一、单选题(本大题共20小题,共100分)
1、The food tastes _____ and sells _____.
A.well;well
B.good;good
C.good;well
D.well;good
答案:C

2、It’s too late to go out now._____, it’s starting to rain.
A.Besides
B.Meanwhile
C.However
D.Anyhow
答案:A

3、Nobody should be deprived _____ the right to education.
A.from
B.of
C.away
D.off
答案:B

4、He’s been _____a new project which has to be finished by the end of next year.
A.working out
B.working on
C.figuring out
D.making out
答案:B

5、It hasn’trained for a month. The garden needs ____.
A.water
B.to water
C.to be watering
D.watering
答案:D

6、My sister is very keen _____ art.
A.at
B.on
C.in
D.for
答案:B

7、The boy said he wouldn’teat _____.
A.anylonger
B.nolonger
C.anymore
D.nomore
答案:C

8、In our country every boy and every girl ____ the right to education.
A.has
B.have
C.is
D.are
答案:A

9、Why not trust and use David? He is still as strong as_____ in the team.
A.somebody else
B.everybody else
C.anybody else
D.nobody else
答案:C

10、Jack is a good friend ______; he often comes to our home for a visit.
A.of my father
B.of my father’s
C.for my father
D.with my father
答案:B

11、After he gave a report about the school, Mr Wang _______ the visitors around it.
A.went on to show
B.went on showing
C.went on with showing
D.kept on showing
答案:A

12、The boy is tall enough ___ his age. –Yes, I was much _____ when I was his age.
A.to;shorter
B.at;taller
C.at;shorter
D.for;shorter
答案:C

13、As ____ matter of fact, there was ____ exploration in _____ last house I visite
A.a,an,the
B.the,an,a
C.a,the,the
D.the,a,a
答案:A

14、She asked ______ we were getting on well with our work.
A.how
B.if
C.what
D.that
答案:B

15、“Are you _______from America?” — “No, neither of us.”
A.each
B.both
C.all
D.neither
答案:B

16、While ____ in the room, we were all very excite
A.waited
B.waiting
C.towait
D.wait
答案:B

17、The college entrance examination is coming; the students are ____ it.
A.preparing
B.preparedfor
C.prepared
D.preparingfor
答案:D

18、“________of them are not here.” means “____of them are not here.”
A.All;Some
B.Both;Every
C.Both;Neither
D.All;Both
答案:A

19、Old as the car is, ___ it works quite well.
A.and
B.yet
C.so
D.however
答案:B

20、What is the model plane look like? –Well, the wings of the plane are ____of its body.
A.more than the length twice
B.twice more than the length
C.more than twice the length
D.more twice than the length
答案:C

 第四阶段测验

1、 The hunter fired and the fox fell ________.
A.death
B.deadly
C.dead
D.dying
答案:C

2、 Do you feel like ________ to a film or would you rather ________ at home.
A.to go,to stay
B.going,stay
C.to go,staying
D.going,to stay
答案:B

3、 That’s one of those questions that ________.
A.needn’t to be answered
B.needn’t to answer
C.needn’t be answered
D.needn’t answer
答案:C

4、 You’d rather I didn’t tell her about it,________?
A.wouldn’t you
B.didn’t you
C.should you
D.had you
答案:A

5、 ________ the road and you will come to the office building.
A.If you were to turn off
B.Turn off
C.Turning off
D.Having turned off
答案:B

6、 ________ a good excuse for being late,Sally was criticize
A.Not having
B.Having not
C.Have not
D.Do not have
答案:A

7、 Since our stay was too short,we couldn’t visit all the places ________.
A.whereweshouldliketovisit
B.whichwewouldliketovisitthem
C.whereweshouldhavelikedto
D.whichwewouldhavelikedto
答案:D

8、 ________ your feelings may be,it’s best to take his advice.
A.Whatever
B.What
C.However
D.How
答案:A

9、 The students were assigned to write a paper on ________ from the course.
A.whathadtheylearned
B.thathadtheylearned
C.thattheyhadlearned
D.whattheyhadlearned
答案:D

10、 A short sentence after a series of(一系列) long sentences can have a dramatic ________.
A.influence
B.result
C.impression
D.effect
答案:D

11、 When he looked into the audience,he caught ________ of his mother nodding to him.
A.sign
B.sight
C.glow
D.head
答案:B

12、 Only then did he ________ the situation he and his fellow soldiers were in.
A.aware
B.awareof
C.becomeaware
D.becomeawareof
答案:D

13、 I advised him the bus conductor to tell him ________.
A.to ask,where to get off
B.to ask,to get off where
C.telling,where to get off
D.telling,to get off where
答案:A

14、 He came here to be a miner but ________ as a farmer.
A.endedup
B.turnedup
C.cameup
D.broughtup
答案:A

15、 When the boy was only four,his father decided to ________ a musician of him.
A.do
B.make
C.develop
D.produce
答案:B

16、 My parents,________ touring in Britain,are looking forward to a traditional English afternoon tea in a beautiful setting.
A.nowadays
B.instantly
C.presently
D.intently
答案:C

17、 Last year,the school ________ a special class to help poor readers.
A.setaside
B.setup
C.setout
D.setoff
答案:B

18、 Mr.Green’s good health is chiefly ________ proper diet and regular exercise.
A.dueto
B.because
C.inconnectionwith
D.inaccordancewith
答案:A

19、 The owner of the store promised to give the money back to the traveller ________ his return.
A.at
B.from
C.by
D.on
答案:D

20、 How could he convince them ________ his innocence?
A.on
B.of
C.with
D.over
答案:B

21、 It’s ________ the government to make a decision on this issue.
A.thanksto
B.accordingto
C.dueto
D.upto
答案:D

22、 She didn’t expect them to understand the sufferings she and her family ________.
A.wentover
B.wentthrough
C.passedover
D.passedinto
答案:B

23、 After a long discussion the two parties ________ an agreement.
A.arrived
B.arrivedin
C.reachedout
D.reached
答案:D

24、 The upper part of him that would show above the table would ________ no doubt in the mind of the waiter.
A.rise
B.arise
C.arouse
D.awake
答案:C

25、 No fund has been provided to build a system()reading fingerprints more efficiently.
A.good at
B.keen on
C.concerned for
D.capable of
答案:D

26、 ()his leg was badly injured, the boy managed to attend class every day.
A.If
B.Unless
C.Although
D.Because
答案:C

27、 Some 40 percent of the hired hands left before they()their term of service.
A.finish
B.finished
C.would finish
D.have finished
答案:B

28、 I think if I()stay in ltaly for another three months, we, Jim and l, might become good friends.
A.will
B.shall
C.would
D.were to
答案:D

29、 When l arrived she greeted me at the door, her kids all ()behin
A.standing
B.stood
C.have been standing
D.were standing
答案:D

30、 Across the continent of South America ()the Amazon River.
A.lie
B.lies
C.islying
D.Lying
答案:B

31、 Mr. Smith fully shares the view of the speaker() every man is as good as his neighbor.
A.Which
B.whom
C.Who
D.that
答案:D

32、 Henry’s plans was ()the couple to dinner at a nice restaurant and then ask them for their forgiveness.
A.inviting
B.invited
C.to invite
D.going to inyite
答案:C

33、 Most students make a study plan() the beginning of the new term.
A.On
B.in
C.From
D.At
答案:D

34、 The family found it hard to ()from the traditions of their own country and adapt to the new environment.
A.break away
B.break down
C.break out
D.break up
答案:A

35、 Three years()a long time to be cut off from contact with your friends.
A.Are
B.Were
C.Is
D.be
答案:C

36、 I wonder why Alice()to us recently. We should have heard from her by now.
A.hasn’t written
B.hadn’t written
C.didn’t write
D.doesn’t write
答案:C

37、 I can ‘ thelp wondering()that has made her so excite
A.what it is
B.how it is
C.what is it
D.how is it
答案:A

38、 Drying is the oldest type of food storage. Drying fruit sometimes()a completely new product.
A.turns into
B.results in
C.turns from
D.results from
答案:A

39、 The police with a group of experts arrived at the() of the accident in ten minutes.
A.sight
B.point
C.scene
D.space
答案:C

40、 The governor spoke to the earthquake victims,() them that everything would be done to help them rebuild their homes.
A.providing
B.assuring
C.comforting
D.advising
答案:B

41、 In many countries, there aren’t sufficient water resources()for future development.
A.offered
B.provided
C.existent
D.available
答案:B

42、 The flight has been delayed for four hours()the foggy weather.
A.for fear of
B.owing to
C.for the sake of
D.according to
答案:B

43、 The values of today’s young people differ from ________.
A.those of their parents
B.that of their parents
C.their parents
D.whose parents
答案:A

44、 We had to leave quietly ________ disturb other people.
A.as so not to
B.so as not to
C.not so as to
D.so not as to
答案:B

45、 Where is your brother?He ________ to the dining room.
A.had gone
B.had been
C.has been
D.has gone
答案:D

46、 A new all-purpose building ________ in the mountain village for shopping,business and indoor sports.
A.is now constructing
B.has now constructed
C.is now being constructed
D.has been now constructed
答案:C

47、 If you had done as I told you,this ________.
A.should have not happened
B.would not have happened
C.did not happen
D.had not happened
答案:B

48、________ the city’s environment(环境) has become of great importance.
A.The improving
B.Improving of
C.Improving
D.Being improved
答案:C

 第一章简答练习

1、不要松开绳子,否则你会掉到河里。
答案:Do not let go of the rope, or you will fall into the river.

2、战争爆发时我们还在上大学。
答案:We were still in college when the war broke out.

3、在回家的路上,他遇见了十年未见的老朋友。
答案:On his way home, he met/ran into an old friend whom he hadn’t seen for 10years.

4、我不想去参加约翰的生日聚会,因为我和他的兄弟们在一起感到不自在。
答案:I do not want to go to /attend John’s birthday party, because I do not feel at ease with his brothers.

5、他没想到这家公司会遇到麻烦。
答案:He did not expect that the company would run into trouble.

6、在老师和同学的鼓励下,他成功地作了第一次演讲。
答案:Encouraged by his teacher(s) and classmates, he made his first speech successfully.

7、只确立目标而没有行动是没有用的。
答案:It is no use setting goals without trying to reach them/striving for them.

8、那时由于没有文化,他被自己的孩子看不起。
答案:At that time, he was looked down upon by his own children because he could not read and write.

9、要是没有你的帮助,我想不出这么好的主意。
答案:If it hadn’t been for your help,I could/would not have come up with such a good idea.

10、他现在不能决定是继续上学还是找一份工作。
答案:He cannot make up his mind /decide now whether to continue his study or try to find a job.

11、食品短缺极大地困扰着这个地区。
答案:This area suffered greatly from lack of food.

12、玛丽搬到了市中心的一套公寓,那儿购物更方便。
答案:Mary moved into a flat/an apartment in the center of the city, where it is more convenient to go shopping.

13、即使杰克不在这儿,他也会通过电子邮件与你保持联系。
答案:Even if Jack is not here, he will kep/stay /get /be in touch with you by email.

14、如果我负责这个项目,我就会更好地使用现有的资金。
答案:If I were/am in charge of the project,’d/will make beter use ofthe money available/the available money.

15、那些病人在医院受到了良好的照顾,他们感到很高兴。
答案:The patients feel very happy that they have been taken good care of in the hospital./The patients felt very happy that they were taken good care of in the hospital./The patients are pleased/happy to have been taken good care of in the hospital.

16、昨晚电视剧突然被特别新闻报导打断了。
答案:The television show was cut off by a special news report yesterday evening.

17、我们必须保持身体健康,才能学习好、工作好。
答案:We must keep ourselves healthy/keep fit so that we can study and work well/ in order to study and work well.

18、我们的主要任务是培养学生的独立工作能力。
答案:Our main task is to develop the students’ ability to carry on independent work/to work independently/to work on their own.

19、约翰北京之行的所见所闻给他留下了深刻的印象。
答案:What John had seen and heard on his trip to Beijing left him a very deep impression.

20、他的生意做得不错,生活比以前富裕了。
答案:His business is doing well and he is better off than before /he is living a better life than before.

21、那似乎是最好的选择。
答案:It seems to be the best choice.

22、那音乐优美动听。
答案:That music sounds beautiful

23、我父亲从不吸烟。
答案:My father never smokes

24、他不记得把钥匙放哪儿了。
答案:He can’t remember where he left his key.

25、我记得几年前见过此人。
答案:I remember seeing this person before.

26、她感觉到梯子在晃动。
答案:She felt the ladder shaking.

27、这篇文章让我思考起来。
答案:This article set me thinking.

28、你们每人可以带三本书回家。
答案:You can each take three books home.

29、知道自己的弱点是很重要的。
答案:It’s impotant to see one’s own weakness.

30、世界上有五分之一的人说汉语。
答案:Chinese is a language spoken by one-fifth of the world population.

二、翻译题

1、It is her younger brother to help her through the difficulties.
答案:是她的弟弟帮她渡过了难关。

2、If you spend more time for practicing,she had already passed the driving test.
答案:如果多花点时间练习,她早就通过了驾驶考试。

3、You’d better take an umbrella,in case it rains.
答案:你们最好带上雨伞,以防下雨。

4、The doctors every day begins at 9 in the morning rounds,is it?
答案:医生们每天上午9点开始查房,是吧?

5、Over the past three months,they in turn to take care of the elderly.
答案:过去三个月,他们一直轮流照顾老人。

6、Parking charge 10 yuan per hour.
答案:停车场每小时收费10元。

7、He new to move to Beijing when he was not used to the life there.
答案:他刚搬到北京时,不太习惯那里的生活。

8、As much as possible exposure to English is the key to learning the language.
答案:尽可能多地接触英语是学好这门语言的关键。

9、Only to devote yourself to,he can finish the task on time.
答案:只有全身心地投入,他才能按时完成任务。

10、Ioften see him put the rubbish on the floor to pick it up,thrown into the trash can.
答案:我经常看到他把散落在地上的垃圾捡起来,扔进垃圾桶。

11、What do we depend on to achieve/reach our goal(s)/aim(s)?
答案:我们靠什么才能实现自己的目标?

12、All the students in the class look upon/regard their teacher(s) as their friend(s).
答案:班上所有同学都把老师看作朋友。

13、Sang Lan dreams of/about getting to her feet again some day.
答案:桑兰梦想有一天能再站起来。

14、We should always remember those who have made contributions to our motherland(country).
答案:我们应该永远记住为祖国做出贡献的人们。

15、The boy pretended to be busy with his homework/doing his homework when his mother walked into the room./The boy pretended that he was busy with/doing his homework when his mother walked into the room.
答案:母亲走进房间时,小男孩假装忙着做作业。

16、Both schools and parents should teach children how to cope with/deal with difficulties and face failures.
答案:学校和家长都应教育孩子如何应对困难和失败。

17、Now that he has apologized for what he did, we should forgive him.
答案:既然他已经为自己的所作所为道歉了,我们就应该原谅他。

18、They refuse(d) to do anything that may/might bring shame on their motherland.
答案:他们拒绝做任何会使祖国蒙受耻辱的事情。

19、He spent the whole morning repairing bicycles for his neighbours.
答案:他一上午都花在为邻居修理自行车上。

20、We were having a meeting when a stranger burst into the room.
答案:我们正在开会,一个陌生人突然闯了进来。

21、I’ lI support you whatever you do.
答案:你干什么事我都会支持你。

22、Please keep in mind that you should not cheat in examination.
答案:考试时要牢记不要作弊。

23、The teacher read his composition through and thought it was very good.
答案:老师把他的作文读了一遍,认为不错。

24、I would stay at home rather than go traveling.
答案:我宁愿呆在家里,也不愿出去旅游。

25、If I had known his address, now I would not call you.
答案:如果我知道他的地址,我现在就不会打电话问你了。

26、The film is not as good as I had imagined.
答案:这部电影没有我想象的好看。

27、Hangzhou is known for its picturesque /beautiful scenery.
答案:杭州以其美丽的风景闻名于世。

28、Take an umbrella with you in case it rains.
答案:带把雨伞,以防下雨。

29、I would lend you as much money as you as much money as you ask of me.
答案:你要多少钱我就借你多少钱。

30、We should attach agreat importance to children’s education.
答案:我们要高度重视孩子们的教育。

综合作业

1、 Shortly after the war, my brother and I were invited to spend a few days with an uncle who had just returned from abroad. He had rented a cottage in the country, although he rarely spent much time there. We understood the reason for this after our arrival: the cottage had no comfortable furniture in it, many of the windows were broken and the roof leaked, making the whole house damp. On our first evening, we sat around the fire after supper listening to the stories which our uncle had to tell of his many adventures in distant countries. I was so tired after the long train journey that I would have preferred to go to bed; but I could not bear to miss any of my uncle’s exciting tales. He was just in the middle of describing a rather terrifying experience he had once had when there was a loud crash from the bedroom above, the one where my brother and I were going to sleep. “It sounds as if the roof has fallen in!” exclaimed my uncle, with a loud laugh. When we got to the top of the stairs and opened the bedroom door, we could see nothing at first because of the thick clouds of dust which filled the room. When the dust began to clear, a strange sight met our eyes. A large part of the ceiling had collapsed, falling right on to the pillow of my bed. I was glad that I had stayed up late to listen to my uncle’s stories, otherwise I should certainly have been seriously injured, perhaps killed. That night we all slept on the floor to the sitting room downstairs, not wishing to risk our lives by sleeping under a roof which might at any moment collapse on our heads. We left for London the very next morning and my uncle gave up his cottage in the country. This was not the kind of adventure he cared for either!
1.The uncle seldom spent much time in the country cottage because ______.
A.the roof of the cottage was falling
B.the cottage was in a bad condition
C.he was used to living abroad
D.there was no furniture in it
2.The word “crash” (Line 2, Paragraph 3) most probably refers to ______.
A.a cry of terror
B.a sudden ring
C.a sound of storm
D.a sudden noise
3.When they opened the bedroom door, they could see nothing at first because ______.
A.it was completely dark inside
B.dust was blown into their eyes
C.something strange blinded them
D.there was too much dust in the air
4.The narrator felt glad that he had stayed up late because ______.
A.he did not miss the exciting stories
B.he spent more time with his uncle
C.he had a lucky escape
D.he saw a strange sight
5.Which of the following can best describe the narrator’s uncle?
A.Adventurous and good at storytelling.
B.Humorous and good at making jokes.
C.Good-tempered and sensible.
D.Hospitable and wealthy.
答案:B|D|D|C|A

2、You might ask, what is Chinglish, anyway? It depends on whom you ask. Chinese parents raising their children in English-speaking countries will probably answer: Chinglish is a useful mix of standard Chinese or Cantonese terms with day-to-day English. It is indeed convenient to shorten a sentence such as “I don’t want to go now because it is too hot and it will be hard to find a parking lot anyway” into “Don’t go la, hot la, tai mafan la.” For the Chinese high-school teacher, Chinglish is the students’ unsuccessful attempts to understand English in a Chinese way, resulting in sentences such as “Please hurry to walk or we’ll be late” or “She is very miserable and her heart broke.” However, the English-speaking traveler more frequently comes across Chinglish in the form of public signs. No matter how one looks at the phenomenon, one thing is clear: Chinglish is not a language. Chinglish might be found, according to some scholars, in Chinese Pidgin (混杂语) English, which came to life in the eighteenth century when the British set up their first trading posts in Guangzhou. The term came from the word “business” and served, according to the great Yale China scholar Jonathan Spencer, “to keep the differing communities in touch, by mixing words from Portuguese, Indian, English, and various Chinese dialects, and spelling them according to Chinese grammar.” Some believe that expressions like “Long time no see” or “No can do” appeared during that time. Others refer to the late Qing-Dynasty Empress Dowager Cixi, who forced Chinese villagers to live and work in the West in the nineteenth and early twentieth century. Another possibility is the so-called Yangjingbang , a mix of English and Chinese in the time of Lu Xun, China’s greatest twentieth-century writer. Very influential, too, are the large numbers of people from China to the United States, who came from the Gold Rush time to the last twenty-five years since the beginning of China’s policy of Reform and Opening. No matter which theory one prefers, two things are certain: first, Chinglish exists because people move, and second, as a language phenomenon (现象), it is almost new. Although most Chinglish expressions are widely regarded as mistakes, occasionally some are found enjoyable. Such errors will not die, as they keep coming all the more in our time, largely thanks to the Internet.
1.According to the passage, Chinglish is regarded as useful by ______.
A.some western scholars
B.English-speaking travelers
C.Chinese high-school teachers
D.Chinese parents in English-speaking countries
2. The second paragraph mainly discusses ______.
A.why Chinglish became popular
B.how Chinglish came into being
C.who invented the term “Chinglish”
D.where Chinglish was most popular
3.According to Jonathan Spencer, Pidgin English serves to ______.
A.force Chinese villagers to learn English
B.overcome language difficulties in business
C.help peoples communicate with each other
D.enlarge the vocabulary of the Chinese language
4. According to the passage, Yangjingbang (Line 11, Paragraph 2) is ______.
A.a kind of Chinglish
B.an influential language
C.a mix of any two languages
D.a language in Lu Xun’s time
5.The author’s attitude towards Chinglish can be described as ______.
A.critical
B.objective
C.emotional
D.supportive
答案:D|B|C|A|B

3、What Is a Boy?
Between the innocence of babyhood and the seriousness of manhood we find a delightful creature called a“ boy ” . Boys come in different sizes, weights, and colors, but all boys have the same belief: to enjoy every second of every minute of every hour of every day and to fill the air with noise until the adult males pack them off to bed at night. Boy are found everywhere – on top of, under, inside of, climbing on, swinging from, running around, or jumping to. Mothers spoil them, little girls hate them, older sisters and brothers love them, and God protects them. A boy is TRUTH with dirt on its face. BEAUTY with a cut on its finger, WISDOM with chocalate in its hair, and the HOPE of the future with a snake in its pocket.
When you are busy, a boy is a trouble – maker and a noise. When you want him to make a good impression, his brain turns to jelly or else he becomes a wild creature bent on destroying the world and himself with it.
A boy is a mixture – he has the stomach of a horse, the digestion ( 消化力 ) of stones and sand,the energy of an atomic bomb, the curiosity of a cat, the imagination of a superman, the shyness of a sweet girl, the brave nature of a bull, the violence of a firecracker, but when you ask him to make something, he has five thumbs ( 拇指 ) on each hand.
He likes ice cream, knives, saws, Christmas, comic books, woods, water (in its natural habitat), large animals, Dad, trains, Saturday mornings, and fire engines. He is not much for Sunday schools, company, schools, books without pictures, music lessons, neckties, barbers, girls, overcoats, adults, or bedtime.
Nobody else is so early to rise, or so late to supper. Nobody else gets so much fun out of trees, dogs, and breezes. Nobody else can put into one pocket a rusty knife, a half eaten apple, a
three-feet rope, six cents and some unknown things.
A boy is a magical creature – he is your headache but when you come home at night with only shattered pieces of your hopes and dreams, he can mend them like new with two magic words, “ Hi, Dad! ”
1. The whole passage is in a tone(调子 ) of .
A. humor and affection
B. respect and harmony
C.ambition and expectation
D. confidence and imagination
2. Could you figure out the meaning of the underlined sentence?
A. He has altogether five fingers.
B.He is slow, foolish and clumsy.
C.He becomes clever and smart.
D.He cuts his hand with a knife.
3. According to the writer, boys appreciate everything in the following except .
A. ice cream
B. comic books
C.Saturday mornings
D. Sunday schools
4. What does the writer feel about boys?
A. He feels curious about their noise.
B.He is fed up with these creatures.
C.He is amazed by their naughtiness.
D.He feels unsafe staying with them.
答案:A|B|D|C

4、Aristotle, the Greek philosopher, summed up the four chief qualities of money 2,000 years ago. It must be lasting and easy to recognize, to divide, and to carry about. When we think of money today, we picture it either as round, flat pieces of metal which we call coins, or as printed paper notes. But there are still parts of the world today where coins and notes are of no use .A traveler there might starve if he had none of the particular ‘ local money ’.
Among isolated peoples ,who are not often reached by traders from outside ,commerce usually means barter ,which is a direct exchange of goods .Perhaps it is fish for vegetables or meat for baskets .For this kind of simple trading, money is not needed ,but there is often something that everyone wants ,such as salt to flavor food, shells for necklaces ,or iron and copper to make into tools. These things — salt ,shells or metals — are still used as money in out-of-the-way parts of the world today.
Salt may seem rather a strange material to use as money ,but in countries where the food of
the people is mainly vegetables ,it is often an absolute necessity .Cakes of salt ,stamped to show
their value ,were used as money in Tibet until recent times, and they can still buy goods in parts of Africa.
Cowrie seashells have been used as money at some time or another over the greater part of the Old World. These were collected mainly from the beaches of the Maldive Islands in the Indian
Ocean ,and were traded to India and China. In Africa ,cowries were traded right across the continent from East to West .Four or five thousand went for one Maria Theresa dollar ,an Australian silver coin which was once accepted as currency (货币) in many parts of Africa.
Metal was used as money in many parts of the world .Iron ,in lumps ,bars or rings is still used in many countries instead of money .It can either be exchanged for goods ,or made into tools or weapons. The early money of China ,apart from shells ,was of bronze ,often in flat ,round pieces with a hole in the middle ,called ‘ cash ’.The earliest of these are between three thousand and four thousand years old — older than the earliest coins of the eastern Mediterranean.
Nowadays ,coins and notes have supplanted nearly all the more picturesque forms of money ,and although in one or two of the more remote countries people still store it for future use ,primitive money will soon be found only in museums.
1. Nowadays we think of money as() .
A.pieces of metal or metallic paper
B.made of either metal or paper
C.some printed notes and papers
D.round and flat sheets of paper
2. In some parts of the world a traveler might go hungry() .
A. even if his money was of the local kind
B.even if he had no coins or notes
C.if he did not know the local rate of exchange
D. even if he had plenty of ready money
3. What can we infer from the passage?
A. Isolated peoples exchange goods by means of barter.
B.Salt cakes are taking the place of picturesque forms.
C.Seashells could be traded with Maria Theresa dollars.
D. The Chinese were among the earliest users of metal ‘ cash ’.
4. Primitive types of money will be used ().
A. to replace more picturesque forms
B.as exhibits to be shown in public
C.at local country markets and shops
D.as entrance tickets in museums
答案:B|D|D|B

5、The Great Fire of London started in the very early hours of September 1666. In four days it destroyed more than three-quarters of the old city, where most of the houses were wooden and close together. One hundred thousand people became homeless, but only a few lost their lives. The fire started on Sunday morning in the house of the King’s baker(面包师) in Pudding Lane. The baker, with his wife and family, was able to get out through a window in the roof. A strong wind blew the fire from the bakery (面包房) into a small hotel next door. Then it spread quickly into Thames Street. That was the eginning. By eight o’clock three hundred houses were on fire. On Monday nearly a kilometer of the city was burning along the River Thames. Tuesday was the worst day. The fire destroyed many well-known buildings, old St Paul’s and the Guildhall were among them. Samuel Pepys, the famous writer, wrote about the fire. People threw their things into the river. Many poor people stayed in their houses until the last moment. Birds fell out of the air because of the heat. The fire stopped only when the King finally ordered people to destroy hundreds of buildings in the paths of the fire. With nothing left to burn , the fire became weak and finally died out. After the fire, Christopher Wren ,the architect , wanted a city with wider streets and fine new houses of stone. In fact, the streets are still narrow, but he did build more than fifty churches, and the new St Paul’s is among them. The fire caused great pain and loss, but after it London was a better place : a city for the future and not just of the past.
1.The fire began in ____.
A.a hotel
B.the palace
C.Pudding Lane
D.Thames Street
2.The underlined word “family” in the second paragraph means _____.
A.home
B.children
C.wife and husband
D.wife and children
3.It seems that the writer of the text was most sorry for the fact that______.
A.some people lost their lives
B.the birds in the sky were killed by the fire
C.many famous buildings were destroyed
D.the King’s bakery was burned down
4.Why did the writer cite (引用)Samuel Pepys ?
A.Because Pepys was among those putting out the fire.
B.Because Pepys also wrote about the fire.
C.To show that poor people suffered most.
D.To give the reader a clearer picture of the fire.
5.How was the fire put out according to the text?
A.The King and his soldiers came to help.
B.All the wooden houses in the city were destroyed.
C.People managed to get enough water from the river.
D.Houses standing in the direction of the fire were pulled down.
答案:C|B|C|D|D

6、Many people who work in London prefer to live outside of it and to go into their offices or schools every day by train, car or bus, even though this means they have to get up early in the morning and reach home late in the evening. One advantage of living outside London is that houses are cheaper. Even a small flat in London without a garden costs quite a lot to rent. With the same money, one can get a little house in the country with a garden of one’s own. Then, in the country one can rest from the noise and hurry of the town. Even though one has to get up earlier and spend more time in trains or buses, one can sleep better at night and during weekends and on summer evenings. One can enjoy the fresh, clean air of the country. If one likes gardens, one can spend one’s free time digging, planting, watering and doing the hundred and one other jobs which are needed in a garden. Then, when the flowers and vegetables come up, one has the reward( 回报,奖赏) of one who has shared the secret of Nature. Some people, however, take no interest in country things: for them, happiness lies in the town, with its cinemas and theatres, beautiful shops and busy streets, dance-halls and restaurants. Such people would feel that their life was not worth living if they had to live it outside London. An occasional (偶尔的) walk in one of the parks and a fortnight’s (two weeks) visit to the sea every summer is all the country they want: the rest they are quite prepared to leave to those who are glad to get away from London every night.
1.Which of the following statements is NOT true?
A.People who like country things prefer to live outside the city.
B.People who work in London prefer to live in the country.
C.Because of certain disadvantages of living outside London, some people who work in London prefer to live inside London.
D.Because of certain advantages of living outside London, many people who work in London prefer to live outside London.
2.One can use the same money for _____ to buy a little house with a garden in the country.
A.getting a small flat with a garden
B.having a small flat with a garden
C.renting a small flat without a garden
D.buying a small flat without a garden
3.When the flowers and vegetables in the garden come up, those ____ have the reward of one who has shared the secret of Nature.
A.who live in the country
B.who have spent time working in the garden
C.who have a garden of their own
D.who have been digging, planting and watering
4.People who think happiness lies in the town would feel that ____ if they had to live it outside London.
A.their life was meaningless
B.their life was invaluable
C.they didn’tdeserve a happy life
D.they were not worthy of their happy life
5. The underlined word “rest” in the last paragraph refers to _____.
A.the rest time
B.the rest people
C.the rest of the country
D.the rest of the parks and of the sea
答案:B|C|B|A|C

7、So at about eleven every night when he sat down for his (1) , I would come out of the kitchen and sit down (2) to him and read articles from the front page of the (3) . When I ran into a word I didn’tknow (and I didn’tknow half of the article, because any word (4) than a couple of syllables gave me trouble) he explained the (5) of the word and gave me the (6) .Then he’d send me (7) . to the sentences so I could understand the word in (8) . Then I would take the paper away with me, armed now with the meaning of those words, and reread and reread the article (9) that the meaning of those words would get(10) into my memory. Every evening we did that.
答案:meal|next|paper|longer|meaning|pronunciation|back|context|so|locked

8、Dad said it would be an unusual present,and he was quite right.He said,“Go to the telephone and call a ten-figure number,it must begin with 010.Got that—010?You can please yourself about the other seven figures.”I called the number 010 3612597.A few moments later I heard a man’s clear voice at the other end.The voice said,“Kikri 2597.Don Flower speaking.”I said,“Hello,Mr.Flower.I’m Robert West,and this call to you is one of my birthday presents.I’m thirteen today——”“Oh,that’s great.Many happy returns of the day!Where are you calling from,Robert?You sound very clear.”“I’m at home in London.Where are you?”“You’re in London!Well,well——I’ve never had a call from London before.I live in Kikri,in Australia.About a hundred miles from Kikri,actually,but it’s the nearest place.I’ve got a small farm here,with about ninety thousand sheep on it.You ought to come and visit me one day.”“I’d like to,very much.Your farm must be very big,Mr.Flower,if you’ve got ninety thousand sheep on it.” “Well,there may be only eighty thousand by now.I’m not too sure.There’s not a lot of feed for them,you know,and two of my wells have gone dry this month.So we’ve been driving the sheep around a bit.If you go straight across the middle of my farm,it’s a hundred and ten miles.That isn’t a great size for a farm in Australia,but it’s big enough for me!”We talked for three minutes,and it was very interesting.I gave Mr.Flower my telephone number.He promised to ring me on my birthday next year.
1.“You can please yourself about the other seven figures”means _______.
A.say “please” when you call the number
B.feel pleased to make the call yourself
C.choose the other seven figures yourself
D.be pleasant when you dial the other seven figures
2.When Mr.Flower said “You’re in London!Well,well—”,he was _______.
A.very surprised
B.very well
C.very sorry
D.out of breath
3.Mr.Flower has been driving his sheep around a bit because _______.
A.his farm was too small for ninety thousand sheep
B.his farm was only 110 miles straight across the middle
C.he was afraid someone would steal more of his sheep
D.there wasn’t enough feed or water on his farm for the sheep
4.Which detail from the passage shows that Australia is a big country?
A.One must dial a 10-figure to reach Australia.
B.Mr.Flower lived one hundred miles from Kikri.
C.Mr.Flower now had only eighty thousand sheep on the farm.
D.Mr.Flower’s farm isn’t considered a big one in Australia.
5.The best title for this passage is perhaps _______.
A.London-Kikri
B.A Birthday Present
C.Robert West and Don Flower
D.A Phone Call
答案:C|A|D|D|B

9、All of us can change our behaviour to fit different situations.We are often noisy at weddings and sympathetic at funerals.Our table manners are not the same at a picnic as in a restaurant.When speaking with people,we feel free to interrupt close friends but tend to listen to our employers until they finish.If we don’t make such adjustments(调整),we are likely to get into trouble. From one point of view,language is behaviour;it is part of the way we act.And like every other kind of behaviour,it must be adjusted to fit different contexts or situations where it is use
For instance,among people who are used to a writing system,there is one adjustment everyone makes:they speak one way and write another way.Speakers can stop in the middle of a conversation and repeat themselves if they sense that they are being misunderstood;writers often go back over their writing to see that it is clear,which is,however,before the communication occur.Once writers have passed their writing to someone else,they cannot change it. Speakers can use intonation(语调),stress(重音),and pauses to help make their meaning clear.A simple sentence like “John kept my pencil” may mean,by a shift in the stress and intonation patterns,either John rather than someone else kept the pencil,or John kept rather than just borrowed the pencil,or it was a pencil rather than anything else that he kept.Writers,on the other hand,have their special tools of various punctuation(标点) marks,capitals,italic(斜体) letters,and so on.Skillful writers could also change the word order of a sentence.So“Cindy only had five dollars” could be turned into “Cindy had only five dollars” to mean Cindy had no more than five dollars,or into “Only Cindy had five dollars” to mean nobody but Cindy had five dollars. 1.The main purpose of the first paragraph in this passage is to _______.
A.summarize the passage
B.introduce the topic of the passage
C.use examples to illustrate the first sentence of the paragraph
D.use examples to illustrate the last sentence of the paragraph
2.According to Paragraph 1,we must adjust our behavior because _______.
A.we should appear happy at weddings and sad at funerals
B.we should listen to our employers more than to our friends
C.our manners should be different in different places
D.our behavior should be acceptable to others around
3.Language as mentioned in Paragraph 2 is considered _______.
A.a kind of behavior
B.an act found in all situations
C.an adjustment everyone makes
D.situations
4.both spoken and written 4.According to Paragraph 2,speakers and writers differ mainly in _______.
A.the amount of time they spend on the communication
B.the number of times they stop while communicating
C.how they can make sure that they are not misunderstood
D.when they decide to begin the communication
5.According to Paragraph 3,speakers can use such tools as _______ to make their meaning clear.
A.intonation patterns and word order
B.stress patterns and word order
C.pauses and punctuation marks
D.pauses and shifts in stress patterns
答案:B|D|A|C|D

10、The orderly came back in a few minutes with a rifle (步枪) and some Burmans(缅甸人) .

He told us that the elephant was in the rice fields below ,only a few hundred yards away. As I started forward practically the whole population of the quarter flocked out of the houses and followed me .They had seen the rifle and were all shouting that I was going to shoot the elephant

.It was fun to them ,as it would be to an English crowd ;besides ,they wanted the meat .It made me a little uneasy .I had no intention of shooting the elephant —had I merely sent for the rifle to

defend myself — and it is always uneasy to have a crowd following you. I marched down the hill

,looking and feeling a fool ,with the rifle over my shoulder and an ever-growing army of people

knocking and pushing at my heels .Beyond the huts there was a rice field a thousand yards across

,muddy from the first rains. The elephant was standing eight yards from the road .He took not the

slightest notice of the crowd .He was tearing up bunches of grass, beating them against his knees

to clean them and feeding them into his mouth.

As soon as I saw the elephant I knew with perfect certainty that I ought not to shoot him. It

is a serious matter to shoot a working elephant —it is comparable to destroying a huge and costly

piece of machinery. There, peacefully eating, the elephant looked no more dangerous than a cow. I thought then and I think now that his attack of “ must ”was already passing off; in which case he would merely wander harmlessly about. Moreover, I did not in the least want to shoot him.

But at that moment I glanced round at the crowd that had followed me. It was an immense crowd, two thousand at the least and growing every minute. I looked at the sea of the faces above the colorful clothes —faces all happy and excited over this bit of fun, all certain that the elephant was going to be shot. They were watching me as they would watch a magician about to perform a trick. They did not like me. But with the magical rifle in my hands I was momentarily worth watching. And suddenly I realized that I should have to shoot the elephant after all. The people expected it of me and I had got to do it; I could feel their two thousand wills pressing me forward. And it was at this moment that I first felt the hollowness (空洞) , the uselessness of the white man’ s control in the East. Here was I, standing in front of the unarmed crowd —seemingly the leading actor; but in reality only a puppet (傀儡) . I understood in this moment that when the white man turns ruler of complete power it is his own freedom that he destroys.

1. The people were glad to think the elephant was to be shot mainly because _________.

A. it had damaged their homes and crops

B.it would provide them with meat

C.it would make them feel entertained

D.it was spoiling their rice fields

2. When the writer saw the elephant he felt _______.

A. foolish

B.afraid

C.pitiful

D.confident

3. The writer realized that he had to shoot the elephant because _________.

A. shooting elephants is a serious problem

B.everybody expected it of him

C.he did not wish to disappoint the rulers

D. he had to show how guns are fired

4. What does the writer intend to tells us when he tells the story?

A. Leading actors are sometimes foolish puppets.

B.Government for white people are useless.

C.Power can sometimes turn people imprisoned.

D. Unarmed crowds are in control of everything.

答案:C|C|B|C

 

本文来自网络,不代表河南招生考试网立场。转载请注明出处: https://www.dzikao.com/2765.html
广告位
上一篇
下一篇

作者: 张老师

从事高等教育自学考试、成人高考教学管理、研究等工作近十年。曾参与相关科目教材编写与审定。主讲《大学语文》、《公共关系学》、《思想道德修养与法律基础》等多门科目,积累了丰富的教学经验,造诣颇深,对考试方向把握游刃有余,极具大家风范!

为您推荐

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注

联系我们

联系我们

13140109176

在线咨询: QQ交谈

邮箱: 844073300@qq.com

工作时间:周一至周五,9:00-17:30,节假日休息

关注微信
微信扫一扫关注我们

微信扫一扫关注我们

关注微博
返回顶部