广告位
首页 成教网课 《大学英语1》网络课程原题及答案

《大学英语1》网络课程原题及答案

《大学英语》创刊于1983年,是面向大学生和英语自学者的双语教学辅导刊物。旨在紧密结合大学英语的教学实际,反映教与学两方面的要求,满足不同层次读者的需要。

大学英语1

《大学英语1》网络课程原题及答案 图1

单选一

1、The cost of the dam reconstruction would _____ from 2.5 to 3 million pounds.
A.deserve
B.range
C.spend
D.include
答案:B

2、We cannot get an answer yet, for _____ to that problem is still under discussion.
A.action
B.strategy
C.solution
D.impact
答案:C

3、Among these articles, which do you think are most()to interest our students?
A.unexpected
B.awkward
C.competent
D.likely
答案:D

4、The body cannot store vitamin C so it is ()to have a fresh supply every day.
A.essential
B.visible
C.ultimate
D.profound
答案:A

5、Henry seemed()by this completely unexpected turn of events.
A.consumed
B.bewildered
C.liberated
D.melted
答案:B

6、Don’t ()to let me know if there’s anything I can do for you.
A.hesitate
B.reject
C.puzzle
D.thrill
答案:A

7、As a teacher, he thinks his business is to stir up() in his students rather than insist on obedience.
A.observation
B.curiosity
C.superiority
D.judgmen
答案:B

8、Her son did not seem to ____ any importance to what she had said.
A.stick
B.notice
C.attach
D.remind
答案:C

9、Transitional Chinese food is far()to McDonald’s and KFC or any other fast foods I know.
A.immune
B.superior
C.essential
D.similar
答案:B

10、His bedroom()a single bed with a small television at its foot.
A.makes up
B.consists of
C.lays out
D.serves as
答案:B

单选二

1、It is reported that a (n) ______of accidents has occurred at that crossroads.
A.series
B.lot
C.number
D.amount
答案:A

2、I have two friends but ______ of them likes to go fishing with me.
A.none
B.neither
C.both
D.either
答案:B

3、The Olympic Committee has drawn up strict rules for the sportsmen to ________.
A.go by
B.go on
C.go over
D.go after
答案:A

4、Life is often compared ________ a stage by many writers.
A.like
B.as
C.with
D.to
答案:D

5、When do you wish to visit Canada?
___ I am settled, I’ll go there.
A.As
B.Since
C.Once
D.While
答案:C

6、Henry’s actually()of telling lies, pretending to be sick when he’s healthy.
A.capable
B.spontaneous
C.competent
D.expert
答案:A

7、The rise in unemployment()the government’s plans for economic recovery.
A.converted
B.frustrated
C.collapsed
D.dismayed
答案:B

8、Linda is 35 years old and, after two close relationships, the prospect of staying single ______ her.
A.impresses
B.depresses
C.threatens
D.stuns
答案:C

9、 ____ the look on his face, he doesn’t quite understand what the speaker is saying.
A.Judge by
B.Judging by
C.To judge by
D.To be judged by
答案:B

10、The manager said that there were two reasons ______ our sales dropped sharply last year.
A.because
B.since
C.why
D.while
答案:B

单选三

1、Lucy, who did not even go to grade school, had no()of a job at the time.
A.interview
B.pressure
C.prospect
D.application
答案:C

2、The workers in the factory stopped working in()against their foreman using bad language.
A.protest
B.threat
C.conflict
D.criticism
答案:A

3、Mr. Brown had hardly said a word since supper, _____ had his wife.
A.either
B.or
C.nor
D.so
答案:C

4、The old told me that it was no use thinking too much about one’s _____ youth.
A.loss
B.losing
C.lose
D.lost
答案:D

5、Being aware that Jack was dishonest, the teacher demanded he _____ nothing but the truth.
A.tell
B.to tell
C.telling
D.tells
答案:A

6、True love cannot be(), and it is priceless.
A.brought
B.caught
C.bought
D.broad
答案:C

7、Marriage()on true love often brings happiness.
A.decided
B.determined
C.based
D.relied
答案:C

8、It is rather _____ that the research team as a whole still has little idea about the cause of that fatal disease.
A.rewarding
B.demanding
C.embarrassing
D.requiring
答案:D

9、It had never _____ to me that our football team won the game.
A.struck
B.occurred
C.hit
D.meant
答案:A

10__ __, we will review all the lessons before the final exam.
A.If time will permit
B.Time permitting
C.If time permitted
D.Time permits
答案:C

 

单选四

1、 If you have to go through a smoke-filled area, you’d better()with your head low.
A.crawl
B.retreat
C.proceed
D.drag
答案:A

2、 If doing one thing gives you an unpleasant feeling, the normal()would be to stop doing it.
A.perspective
B.emotion
C.reaction
D.function
答案:C

3、 Long after even the latest apple tree had finally broken into leaf, the mulberry’s branches remained stubbornly().
A.empty
B.bare
C.stale
D.dumb
答案:B

4、 These schools come under the supervision of locally()committees.
A.appointed
B.rotated
C.consisted
D.composed
答案:A

5、 This technique is traditionally thought to be of Chinese ().
A.origin
B.architecture
C.source
D.civilization
答案:A

6、 The doctor soon made the worried patient feel()ease.
A.with
B.at
C.on
D.off
答案:B

7、 Young __ he is, he has proved to be an able salesman.
A.that
B.who
C.as
D.which
答案:C

8、 Please note that I will be away from Boston next week, __ you want to call me and discuss things.
A.in case
B.unless
C.until
D.so that
答案:A

9、 It is __ from my school to the railway station.
A.two-hours walk
B.two-hour’s walk
C.two-hour walk
D.a two-hour walk
答案:A

10、 This photo __ __ me of the days when I worked on the farm many years ago.
A.reminds
B.recalls
C.retells
D.remembers
答案:A

单选五

1、Now the air pollution in this city ______ more and more serious with each passing day.
A.to become
B.became
C.becoming
D.is becoming
参考答案:D

2、We should see ourselves as part of nature rather than in __________ with it.
A.argument
B.connection
C.conflict
D.crash
参考答案:C

3、If you love plants, the chances you buy them on()and then wonder where to put them.
A.purpose
B.impulse
C.display
D.cue
参考答案:B

4、People invest money in this company ______ they believe it will make profits.
A.though
B.because
C.unless
D.until
参考答案:B

5、People invest money in this company ______ they believe it will make profits.
A.though
B.because
C.unless
D.until
参考答案:B

6、Mr. Brown had hardly said a word since supper, _____ had his wife.
A.either
B.or
C.nor
D.so
参考答案:C

7、In _ Chinese culture, children’s marriage decisions were often made by parents.
A.traditional
B.historic
C.remote
D.initial
参考答案:A

8、In theory, every person will have access()an unlimited amount of information in the United States.
A.to
B.from
C.at
D.through
参考答案:A

9、Our company has made a()with a foreign automobile company to buy 500 cars.
A.contrast
B.contract
C.concept
D.contact
参考答案:B

10、you show me your passport, please?
A.Must
B.Shall
C.Should
D.Would
参考答案:D

11、 A bird knows()instinct how to build a nest.
A.by
B.with
C.from
D.through
参考答案:A

填空一

一、填空题(本大题共20小题,共100分)
1、 Wait till your turn (come).
答案:comes

2、 This time tomorrow they (sit) in the cinema
答案:will sit

3、 After he (finish) his breakfast, he went to the booking office.
答案:had finished

4、 Nearly a week passed before the girl was able to explain what (happen) to her.
答案:had happened

5、 Go out and get some fresh air! You (sit) there reading all morning.
答案:have been sitting

6、 When I entered the lab, she (make) an experiment.
答案:was making

7、 “What are you doing now?”——–“I()(prepare) my lessons for the final exam.”
答案:will prepare

8、 He earned 1,000 dollars in (add) to his salary.
答案:addition

9、 This is a (confuse) word because it has two meanings. confusing
答案:confusing

10、 He is very clever and his ability to improve his work is very (limit).
答案:unlimited

11、 The child always does his homework (willing) so he hasn’t made much progress.
答案:unwillingly

12、 A large (percent) of school-books now have pictures.
答案:percentage

13、 There is no real reason for (complain).
答案:complaint

14、 Were you (succeed) in finding a new house?
答案:successful

15、 I don’t want to be (depend) on my parents because I am already an adult.
答案:dependent

16、 Winning three gold medals is the most remarkable______(achieve) he has made so far.
答案:achievement

17、 The engineer put forward a______(suggest) at the meeting to improve the public traffic system.
答案:suggestion

18、 Please (cover) the pot. The food is too hot.
答案:uncover

19、 We should use the language (purpose).
答案:purposely

20、 Learning some (psychology) knowledge can help us know people clearly.
答案:psychological

填空二

1、 He made (repeat) efforts to solve the problem.
答案:repeated

2、 We are living in a highly (civilize) society.
答案:civilized

3、 Water makes the (digest) juices flow more freely and makes the food easier to digest.
答案:digestive

4、 Water makes the (digest) juices flow more freely and makes the food easier to digest.
答案:digestive

5、 His name is known to many in the (science) field.
答案:scientific

6、 Only a (hand) of people came to the meeting.
答案:handful

7、 I was deeply (impress) by his wonderful speech yesterday.
答案:impressed

8、 ____(Educate) people should have good manners.
答案:educated

9、 The old man pays much attention to the (cultivate) of his mind.
答案:cultivation

10、 Although the visit he paid to the country was (formal), he thought it was quite necessary.
答案:informal

11、 His experiment is always (regard) as a big success.
答案:regarded

12、 Is this program (accept) to you?
答案:acceptable

13、 Don’t be so (authority) when you ask me to do something.
答案:authoritative

14、 After an_____(introduce) by the chairperson, we’ll go on with the day’s discussion.
答案:introduction

15、 This was a minor_______(understand) which could be instantly cleared up.
答案:misunderstanding

16、 The man who has _ _(决定、下定决心)to win will never say “impossible.”
答案:make up his mind

17、 The union said that they would _ (采取行动)to save their members’ jobs.
答案:take action

18、 miles southwest of the country __ (lie)the famous beautiful mountain.
答案:lies

19、 miles southwest of the country __ (lie)the famous beautiful mountain.
答案:lies

20、The _______ (good) he feels, the more work he will do.
答案:better

21、The three players repeatedly denied ________ (take) any drug.
答案:taking

22、People who are entitled to ________ (vote) should be over eighteen.
答案:vote

23、If she ______(catch) the 10 o’clock train, she can get there by lunch time.
答案:catches

24、we regard him as a (shine) example for us to learn from.
答案:shining

25、My son has no intention of (spend) a vocation with me.
答案:spending

26、The conditions that existed ten years ago (reproduce) today.
答案:are reproduced

27、 The panel,which (consist) of ten members, supported the decision with one voice.
答案:consisted

28、 This medicine is (poison) if taken in large quantities.
答案:poisonous

29、 ____(从长远看), prices are bound to rise .
答案:
In the long run

30、 __ the age of eighteen, he had written two books.
答案:At

31、 The boss told each of us to finish our work __ next Monday.
答案:by

32、 We have advantage __ you in the field of manufacturing electrical products.
答案:over

33、 Children are always curious ______ everything they see.
答案:about

34、 For a whole month she stayed in the hospital and not once did she visit her home for fear of carrying the ______ (infect) to her child.
答案:infection

35、 At the time I admired his ______ (youth) enthusiasm.
答案:youthful

36、 It‘ll be some time before supply can ______ (赶上) the increasing demand.
答案:keep up with

37、 First of all, we should ______ (克服)ourselves in order to overcome difficulties.
答案:overcome

38、 He certainly ought to be ______ (提升).
答案:promoted

39、 ______ (既然) you have come you may as well stay.
答案:Now that

40、 _____________(多亏了)a series of new inventions, doctors and treat this disease successfully.
答案:Thanks to

41、 Because of the leg injury, the athlete ________________________ (决定退出比赛).
答案:decided to quit the match

填空三

一、填空题(本大题共20小题,共100分)
1、The government has taken measures to reduce the total energy ______(consume).
答案:consumption

2、If she ______(catch) the 10 o’clock train, she can get there by lunch time.
答案:catches

3、we regard him as a (shine) example for us to learn from.
答案:shining

4、My son has no intention of (spend) a vocation with me.
答案:spending

5、The conditions that existed ten years ago (reproduce) today
答案:are reproduced

6、The panel,which (consist) of ten members, supported the decision with one voice.
答案:consisted

7、This medicine is (poison) if taken in large quantities.
答案:poisonous

8、____(从长远看), prices are bound to rise .
答案:In the long run

9、__ the age of eighteen, he had written two books.
答案:At

10、The boss told each of us to finish our work __ next Monday.
答案:by

11、We have advantage __ you in the field of manufacturing electrical products.
答案:over

12、Children are always curious ______ everything they see.
答案:about

13、For a whole month she stayed in the hospital and not once did she visit her home for fear of carrying the ______ (infect) to her child.
答案:infection

14、At the time I admired his ______ (youth) enthusiasm.
答案:youthful

15、It‘ll be some time before supply can ______ (赶上) the increasing demand.
答案:keep up with

16、First of all, we should ______ (克服)ourselves in order to overcome difficulties.
答案:overcome

17、He certainly ought to be ______ (提升).
答案:promoted

18、______ (既然) you have come you may as well stay.
答案:Now that

19、______________(多亏了)a series of new inventions, doctors and treat this disease successfully.
答案:Thanks to

20、Because of the leg injury, the athlete ________________________ (决定退出比赛).
答案:decided to quit the match

填空四

一、填空题

1、The prevent and treatment of AIDS is the field where we can ______ (合作)
答案:cooperate

2、There is no point in arguing about it, because it is_______(simple)a question of procedure.
答案:simply

3、The unexpected ________(explode)frightened the little girl.
答案:explosion

4、His brother had become a teacher, ______ he wanted to be.
答案:which

5、No one doubts ______ it is true.
答案:that

6、It()(already find) that the moon has no life or vegetation.
答案:has already been found

7、Each actor and actress()(be) invited.
答案:was或is

8、Each of us, it (turn out ), has a special dream character.
答案:turns out

9、He left in such a big hurry that he forget()(take) the documents with him.
答案:to take

10、I was very tired when you saw me yesterday because I()(work).
答案:had been working

11、If you (take)my advice, you wouldn’t have such a terrible, mistake.
答案:had taken

12、Finally the crowd broke (up) _ ____ several groups.
答案:into

13、When he got the train, he didn’t know where he was.
答案:off

14、It is ___ ___(child) to run into danger for nothing.
答案:childish

15、He seemed to feel the()(necessary) of some explanation.
答案:necessity

16、I had no sooner closed the door __ ____ somebody started knocking on it.
答案:than

17、I was chosen to (开展) the experiment.
答案:carry out

18、He _________(write) her 10 letters since he met her last years.
答案:has written

19、I think it necessary for him ________ (finish) the work in time.
答案:to finish

20、The house is ______ (complete) before his brother’s wedding ceremony.
答案:to be completed

填空五

一、填空题

1、You had better ________ (bring) enough money with you.
答案:bring

2、If I hadn’t listened to you, I would _______ (make) such a silly mistake.
答案:have made

3、They have been receiving a four-day ______(intense) training course.
答案:intensive

4、Eight hours’ sleep is the _________(最低限) that children should have.
答案:minimum

5、It is very _________(consider)of you to send me a birthday card.
答案:considerate

6、The elephant is the largest animal. _________(现存的).
答案:in existence

7、In the last three years, he switched from one _________(职业).to another.
答案:profession

8、________(尽管)their differences, they fell passionately in love with each other. Dispite
答案:Dispite

9、Robots , becoming_____(increase) prevalent in factories , are programmed and engineered.
答案:increasingly

10、The important of these_____(vary) according to the nature of one’s life-style.
答案:varies

11、A man can not be really happy if what he enjoys____(do) is ignored by society as of no value or importance.
答案:doing

12、The message_ Mr. Black was elected chairman of the committee arrived just in time.
答案:that

13、It is important to provide an environment __ people are encouraged to make suggestions at all levels of the company.
答案:in which

14、Young __ he is, he has proved to be an able salesman.
答案:as

15、It was unwise of the general manager to_ (充耳不闻) the complaints of his employees.
答案:turn a deaf ear to

16、If the sun____rise in the west,my love for you would be unchanged.
答案:were to

17、Distinguished guests and friends, welcome to our school, _____ (attend) the ceremony of the 50th Anniversary this morning are our alumni (校友) from home and abroad.
答案:attending

18、Compared with his sister, Jerry is even more ______ (敏感)to, and more easily troubled by, emotional and relationship problems.
答案:sensitive

19、He did not regret saying what he did but felt that he _____(express) it differently.
答案:could have expressed

20、After the discussion of the_____ (execute) committee, the labor law was put into force in May,1994.
答案:executive

翻译:汉译英单词1

一、翻译题

1、 形影不离的
答案:inseparable

2、 度过难关
答案:get through

3、 祈祷
答案:pray

4、 针对某个人
答案:take it personally

5、 信任
答案:trust

6、 就业
答案:employment

7、 偏见
答案:bias

8、 亲自,亲身
答案:in person

9、 谨慎的
答案:cautious

10、 罪犯
答案: criminal

翻译:汉译英单词2

一、翻译题

1、例外
答案:exception

2、名声,名望
答案:reputation

3、出售
答案:for sale

4、想出一个主意
答案:come up with an idea

5、鼓舞,激励,给…灵感
答案:inspire

6、组装,集合
答案:assemble

7、同意,批准
答案:approve

8、自由
答案:liberty

9、挨饿
答案:starve

10、有效的
答案:effective

翻译:汉译英单词3

一、翻译题

1、虚拟的
答案:virtue

2、现实
答案:reality

3、伴随
答案:go with

4、约会
答案:appointment

5、预算
答案:budget

6、导致
答案:result in

7、有能力的,能胜任的
答案:competent

8、更不用说
答案:much less

9、婚姻
答案:marriage

10、共同的
答案:mutual

翻译:汉译英单词4

一、翻译题(本大题共10小题,共100分)
1、反对,抗议
答案: resistance

2、怀疑
答案:doubt

3、方法,接近
答案:approach

4、犹豫
答案:hesitate

5、解决
答案:resolve

6、表面上
答案:on the surface

7、音乐家
答案:musician

8、本能的
答案:spontaneous

9、发源
答案:originate

10、运用
答案: handle

翻译:汉译英单词5

一、翻译题

1、面试、面谈
答案:interview

2、调查、研究
答案:research

3、知觉
答案:consciousness

4、概述总结
答案:summarize

5、最小量、最低限度的
答案:minimum

6、自动的
答案:automatic

7、特有的,特定的
答案:specific

8、原谅
答案:forgive

9、偏见
答案:prejudice

10、犹豫不决
答案:hesitate

 翻译:句子

一、翻译题

1、 你的目标应该是质量胜过数量。(quality;quantity)
答案:Quality over quantity should be your goal .

2、 这篇新闻报导是完全根据实际情况写成的。(be based on) .
答案:This news report is written not by basing on the truth.

3、 就业余爱好而言,珍妮和她妹妹几乎没有什么共同之处。
答案:As far as hobbies are concerned, Jane and her sister have little in common

4、 南希(Nancy) 虽然很想参加辩论,但腼腆的不敢开口。
答案:While she felt like joining the argument, Nancy was too shy to open her mouth.

5、 很明显是他的年轻助手在经营这家书店。
答案:It is obviously his young assistant who is running the bookstore

6、我被他们互相矛盾的意见搞糊涂了,不知如何去做才是。
答案:I was so bewildered by their conflicting advice that I did not know what to do/how to act.

7、除了看电视,这孩子整晚什么也没做。
答案:The child did nothing except for watching TV all night.

8、他这次考试失败使他意识到定期复习功课是多么重要。
答案:He failed in the exam which has made him aware of the importance of reviewing his lessons regularly

9、这项研究表明成功人士在许多方面是相似的。
答案:The research shows that successful people are similar in many ways

10、成功的语言学习者不只依赖书本或者教师。
答案:Successful language learners do not only depend on the book or the teacher.

11、她的信使我想起了我们曾在一起度过的好时光。
答案:Her letter reminds me of the good days we once spent together

12、这孩子是在一个偏远的山村中长大的。
答案:The child was brought up in a remote village

13、我们的责任是去满足人民日益增长的需要。
答案:Our responsibility is to meet the ever-increasing needs of the people.

14、人们普遍认为语言是不断发展和变化的。
答案:It is widely believed that languages change and develop constantly

15、有一些人厌倦了现代化的城市生活而搬到农村去住
答案:Some people are fed up with modern city life and have moved to the country

16、相互理解对于友谊是至关重要的。
答案:Mutual understanding is of great importance to friendship.

17、他现在正面临着一个十分重要的问题。
答案:He is now faced with an important problem

18、是现代技术使我们走向成功。
答案:It is modern technology that leads us to success.

19、由于管理不善,他的公司垮台了。
答案:His company collapsed owing to mismanagement.

20、在关键时刻,我们应该有能力面对一切困难
答案:At a critical moment, we should be capable of facing difficulties.

21、他在纠正学生错误时总是采取积极的态度。
答案:He always takes a very positive attitude when correcting pupils’ mistakes.

22、你的假设不是建立在充分的事实基础上的。
答案:Your assumption is not based on full facts.

23、他由朋友陪同去听音乐会。
答案:His friend accompanied him to a concert.

24、机器人与自动化机器有重大的区别。
答案:Robots differ greatly from automatic machines.

25、科学家们正致力于研究预报地震何时何地发生的计划。
答案:Scientists are working on programs to predict where and when an earthquake will occur.

 综合作业

1、[阅读题,11.1分]
The key to any successful garage sale (家庭旧物出售) is to get the word out. The best means of advertising your sale is to place an ad in the local newspaper. If you have a city and neighborhood paper, make sure you advertise in both. The ad should be large enough that it stands out. It should also include information on where the sale is located with directions, the “hot” items you’re selling and the time the sale will start and end. An ad should be placed at least two days before the sale and run until the day of your event. That way people can plan their route (路线) to the sale in advance. Signs are another great way to inform your community. Post them in places where people gather, such as stores and community centers. Some businesses have a central bulletin board (布告栏), which is the best place to advertise. Other places to post are at the local college or university campus. This is especially helpful if your sale is happening in August or early September when students have returned to school and are looking for cheap finds. Post signs around your neighborhood. You should also place both ads and direction signs, especially if you’re located on a side street without a major presence. Signs will attract and direct people. Just make sure you print in bold letters and use large direction signs so people can read the information from the front seat of their car.

1. The best way of getting out the news of your garage sale is to ______.

A. publish the news online

B. visit people door-to-door

C. advertise in the local newspaper

D. make phone calls to your neighbors

2. You should place an ad at least two days before the sale so that people can ______.

A. get enough cash for the sale

B. compare prices of the items

C. select the items they will buy

D. decide on their route in advance

3. Why should signs be posted in a community center?

A. Schools are nearby.

B. There are many stores.

C. Students often meet there.

D. More people gather there.

4. What advice is given for printing the signs according to the last paragraph?

A. Colored signs are preferred.

B. Bold letters should be used.

C. Large pictures should be included.

D. Phone numbers should be provided.

5. The best title for the passage might be ______.

A. Advertising Garage Sales

B. Advantages of Garage Sales

C. Importance of Garage Sales

D. Printing Ads for Garage Sales

答案:BDACC|BADCC|BBDDC

2、[阅读题,11.1分]
No country in the world has more daily newspapers than the U.S.A. There are almost 2,000 of them, as compared with 180 in Japan, 144 in Argentina and 111 in Britain. The quality of some American papers is extremely high and their views are quoted all over the world. Distinguished dailies like the Washington Post or the New York Times have a powerful influence all over the country. However the Post and the Times are not national newspapers in the sense that The times is in Britain or Le Monde is in France, since each American city has its own daily newspaper. The best of these present detailed accounts of national and international news, but many tend to limit themselves to state or city news. Like the press in most other countries, American newspapers range from the “sensational”, which feature crime, sex and rumor, to the serious, which focus on factual news and the analysis of world events. But with few exceptions American newspapers try to entertain as well as give information, for they have to compete with television.   Just as American newspapers give way to all tastes, so do they also try and apply to readers for all political persuasions. A few newspapers support extremist (过激分子) groups on the far right and on the far left, but most daily newspapers attempt to attract middle-of-the-road Americans who are essentially moderate. Many of these papers print columns by well-known journalists of different political and social views in order to present a balanced picture. As in other democratic countries American newspapers can be either responsible or irresponsible, but it is generally accepted that the American press serves its country well and that it has more than once bravely uncovered political scandals (丑闻) or crimes, for instance, the Watergate Affair. The newspapers drew the attention of the public to the fears of the Vietnam War.

1. There are fewer national newspapers in ______.

A. Britain than in the U.S.A.

B. France than in Britain

C. the U.S.A. than in Britain or France

D. France than in the U.S.A. or Britain

2. Most American newspapers try to entertain their readers because ______.

A. they have to keep up a good relation with them

B. they have to compete with television

C. they have to write about crime, sex and rumor

D. they have to give factual news in an interesting way

3. Many American newspapers attract readers of different political tendency by ______.

A. supporting extremist groups from time to time

B. inviting middle-of-the-road Americans to write articles for them

C. avoiding carrying articles about extremists

D. printing articles representing different political viewpoints

4. In this passage the underlined word “press” (Para.2) means ______.

A. a machine for printing

B. the business of printing

C. great force

D. newspapers

5. The passage is mainly about ______.

A. the characteristics of American newspapers

B. the development of American newspapers

C. the functions of American newspapers

D. the merits and shortcomings of American newspapers

答案:passage|ACBDA|BCBBA|CDBBA

3、[阅读题,11.1分]
As little children, most of us were taught the virtue (美德) of honesty from fairy tales and other stories. The story of Pinocchio, who begins life as a puppet (木偶), teaches us the importance of telling the truth. In the story of young George Washington, who lies about cutting down the cherry tree, we learn that he earns his father’s praise only when he admits what he has done. Even though we know that “honesty is the best policy,” why do we often lie in our everyday life? The fact is that we lie for many reasons. We sometimes lie to minimize (将……最小化) our errors and mistakes. For example, some students might lie to their teachers about unfinished homework. They might say that they left the work at home when, in fact, they didn’t even do the work. These students don’t want to be irresponsible (无责任感的), so they make up a lie to save face. Another reason we lie is to get out of situations we don’t want to be in. If we just don’t want to attend the dorm meeting early on Saturday morning, we might give the excuse: “I’ve been fighting off a cold all week, and I need to sleep on Saturday morning.” We lie because we believe that telling the truth will cause problems. When we don’t know how to say no, we often use lies to avoid difficulties. However, lies are not always negative (消极的); in fact two kinds of lies can yield positive (积极的) results. The first is commonly referred to as a “white lie.” We tell white lies when we don’t want to hurt other people’s feelings. For example, if a good friend shows up with an unflattering (难看的) haircut, we could be truthful and say, “That haircut is awful. It doesn’t suit you at all!” Instead, we are more likely to lie and say, “I like your haircut. It looks good on you,” and spare our friend’s feelings. The second kind of positive lie is the “protective lie.” This one can help us get out of or avoid dangerous situations. Parents often teach their children to use this kind of lie. For example, parents tell their children not to say that they are home alone if they receive phone calls from strangers. In this situation, lying can prevent harm or disaster. People lie for many reasons, both good and bad. However, before we resort to (采用) lying to cover up mistakes or to avoid unpleasant situations, perhaps we should rethink our motives (动机) for lying.

1. What is mainly discussed in this passage? ()

A. The importance of telling the truth.

B. Positive and negative results produced by lies.

C. The reasons or motives for telling lies.

D. How to stop telling lies.

2. Which of the following is a “white lie” according to the passage? ()

A. A lie told by a student to his teacher about unfinished homework.

B. A lie told by someone who wants to avoid hurting others.

C. A lie told by child to avoid an unfavorable situation.

D. A lie told by a boy who cried wolf.

3. Why do some students lie to their teachers about their unfinished homework?()

A. Because they want to minimize their mistakes.

B. Because they have no idea about the virtue of honesty.

C. Because they have left their homework at home.

D. Because they don’t have a sense of responsibility.

4. Which of the following can be regarded as an “unflattering haircut”? ()

A. A haircut that is pleasant to the eye.

B. A haircut that suits somebody well.

C. A haircut that does not look good on someone.

D. A haircut that is fashionable and popular.

5. Which of the following statements is NOT true according to the passage?()

A. People tell lies in order to maintain their relationship.

B. Telling the truth may cause problems on some occasions.

C. “Protective lies” can help us get out of dangerous situations.

D. Lies do not always produce negative results. :

答案:CBACA|CBBDC|BADCA

4[阅读题,11.1分] Upon reaching an appropriate age (usually between 18 and 21 years), children are encouraged, but not forced, to “leave the nest” and begin an independent life. After children leave home they often find social relationship and financial support outside the family. Parents do not arrange marriages for their children, nor do children usually ask permission of their parents to get married. Romantic love is most often the basis for marriage in the United States; young adults meet their future spouses (配偶) through other friends, at jobs, and in organizations and religious institutions. Although children choose their own spouses, they still hope their parents will approve of their choices. In many families, parents feel that children should make major life decisions by themselves. A parent may try to influence a child to follow a particular profession but the child is free to choose another career. Sometimes children do precisely the opposite of what their parents wish in order to assert their independence. A son may deliberately decide not to go into his father’s business because of a fear that he will lose his autonomy in his father’s workplace. This independence from parents is not an indication that parents and children do not love each other. Strong love between parents and children is universal and this is no exception in the American family. Coexisting with such love in the American family are cultural values of self-reliance and independence.
1. The writer discusses the marriage of young adults in order to show that they _____.
A. enjoy the freedom of choosing their spouses
B. want to win the permission of their parents
C. have a strong desire to become independent
D. try to challenge the authority of their parents
2. Most young adults in America would get married for the sake of ____.
A. love
B. financial concern
C. their parents
D. family background
3. Based on the passage, it can be inferred that _____.
A. American young adults are likely to follow the suit of their parents.
B. most American parents never make major decisions for their children.
C. American young adults possess cultural values of independence.
D. when a young adult steps into his twenties, he will leave his home permanently.
4. A son is unwilling to work in his father’s business mainly because he _____.
A. wishes to make full use of what he has learnt in school
B. wants to prove his independence
C. likes to do the opposite of what his parents approve of
D. tries to show his love for his parents
5. The subject matter of this passage is _____.
A. cultural values in the American family
B. marriage arrangements
C. young adult’s pursuit of a career
D. decision making
答案:passage|CACBA|CBDDA|CDDBA

5、[阅读题,11.1分]
Psychological research has focused on a number of basic principles that help memory: meaningfulness, organization, association, and visualization. It is useful to know how there principles work. Meaningfulness affects memory at all levels. Information that does not make any sense to you is difficult to remember. There are several ways in which we can make material more meaningful. Many people, for instance, learn a rhyme to help them remember. Do you know the rhyme “Thirty days has September, April, June, and November…”? It helps many people remember which months of the year have 30 days. Organization also makes a difference in our ability to remember. How useful would a library be if the books were kept in random order? Material that is organized is better remembered than jumbled information. One example of organization is chunking. Chunking consists of grouping separate bits of information. For example, the number 4671363 is more easily remembered if it is chunked as 467, 13, 63. Categorizing is another means of organization. Suppose you are asked to remember the following list of words: man, bench, dog, desk, woman, horse, child, cat, chair. Many people will group the words into similar categories and remember them as follows: man, woman, child; cat, dog, horse; bench, chair, desk. Needless to say, the second list can be remembered more easily than the first one. Association refers to taking the material we want to remember and relating it to something we remember accurately. In memorizing a number, you might try to associate it with familiar numbers or events. For example, the height of Mount Fuji in Japan -12,389 feet -might be remembered using the following associations: 12 is the number of months in the year, and 389 is the number of days in a year (365) added to the number of months twice (24). The last principle is visualization. Research has shown striking improvements in many types of memory tasks when people are asked to visualize the items to be remembered. In one study, subjects in one group were asked to learn some words using imagery, while the second group used repetition to learn the words. Those using imagery remembered 80 to 90 percent of the words, compared with 30 to 40 percent of the words for those who memorized by repetition. Thus forming an integrated image with all the information placed in a single mental picture can help us to preserve a memory.

1. What kind of information is easy for us to remember?

A. Information that does not make any sense to us.

B. Information that we are not familiar with.

C. Information that is meaningful to us.

D. Information that we are not interested in.

2. Which of the following pairs are rhymes?

A. horse—house

B. right—white

C. come—-home

D. how—low

3.The second list of words in para.3 is organized according to().

A. the rhyme

B. the word category

C. the first letters of words

D. the meanings

4. Books are kept in a library() .

A. according to their size

B. in random order

C. in a jumbled way

D. in different categories

5. What method can better help form a whole mental picture about the tings to be remembered?

A. Grouping

B. Repetition

C. Imagery

D. Association

答案:DACCB|CAABB|AAAAD

二、翻译题

6、[翻译题,11.1分] It is obvious that television has both advantages and disadvantages. In the first place, television is not only a convenient source of pleasure, but also a quite cheap one. For a family of four, for example, it is more convenient as well as cheaper to sit comfortably at home, with so many interesting programs available, than to go out for something else. There is no transport to arrange. They do not have to pay for expensive seats at the theatre, or the like, only to discover, perhaps, that the show is disappointing. All they have to do is to turn a knob, and they can see plays and shows of every kind, not to mention the latest current events. Some people, however, maintain that this is just where the danger lies. Those who watch television need do noting. They are completely passive and have everything presented to them without any effort on their part.
答案:很清楚|娱乐之源|足不出户|外出消遣|被动的地位

7、[翻译题,11.1分] Guzheng is our unique and important ethnic musical instruments. As early as the 5th century BC to the 3rd century BC, the Warring States Period, the Qin generation at the time widely circulated. You can say that there are more than 2,500 years of history. It sounds beautiful, rich musical skills, and with the local opera, folk music combine to form a strong local style genre. So by the majority of the people’s favorite.
答案:很清楚|娱乐之源|足不出户|外出消遣|被动的地位

8、[翻译题,11.1分] The Great Wall is one of the wonders of the world that created by human beings! If you come to China without climbing the Great Wall, it’s just like going Paris without visiting the Eiffel Tower(埃菲尔铁塔); or going to Egypt without visiting the Pyramids(金字塔). Men often say, “He who does not reach the Great Wall is not a true man.”In fact, it began as independent walls for different states when it was first built, and did not become the “Great Wall” until the Qin Dynasty. However, the wall we see today, starting from Shanhaiguan Pass in the east to Jiayunguan Pass in the west, was mostly built during the Ming Dynasty.
答案:世界奇迹之一|不到长城非好汉|秦朝统一|东起山海关,西至嘉峪关

9、[翻译题,11.2分] In the past seven years, China’s real estate(房地产)industry has developed in a record high speed. For those who earn less but are eager to own a decent and comfortable place of their own in a big city, the high housing price is a heavy burden that they cannot afford. For this reason, the government has taken a series of measures to prevent the housing price from rising too fast, including raising interest rates(利率)and increasing taxes on real estate(房产税)etc. Presently, these measures have achieved initial effects in some cities.
答案:房地产业|栖身之所|增加房产税|初步的成效

本文来自网络,不代表河南招生考试网立场。转载请注明出处: https://www.dzikao.com/2502.html
广告位
上一篇
下一篇

作者: 张老师

从事高等教育自学考试、成人高考教学管理、研究等工作近十年。曾参与相关科目教材编写与审定。主讲《大学语文》、《公共关系学》、《思想道德修养与法律基础》等多门科目,积累了丰富的教学经验,造诣颇深,对考试方向把握游刃有余,极具大家风范!

为您推荐

发表评论

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用*标注

联系我们

联系我们

13140109176

在线咨询: QQ交谈

邮箱: 844073300@qq.com

工作时间:周一至周五,9:00-17:30,节假日休息

关注微信
微信扫一扫关注我们

微信扫一扫关注我们

关注微博
返回顶部